Subtop | Carmen Mulrain na winst Zware Tour “We zijn grote stappen...

Subtop | Carmen Mulrain na winst Zware Tour “We zijn grote stappen aan het maken”

Carmen Mulrain - Elino © DigiShots

Tijdens hun tweede Inter II wedstrijd vorige week behaalden ze het felbegeerde startbewijs voor de Grand Prix. Carmen Mulrain deed er vandaag nog een schepje bovenop en reed haar Essen’s Elino (v. Paddox) naar 63,529% tijdens de Subtop wedstrijd in Heerjansdam.

Andere voorbereiding

Mulrain vertelt enthousiast over haar proef “het ging heel goed vandaag en de score is al weer verbeterd ten op zichte van vorige week. Elino is een paard dat snel gespannen raakt, daar hadden we eerder nog weleens last van. Ik ben de voorbereiding naar de wedstrijden toe anders gaan aanpakken. Het losrijden doe ik nu ook anders en dat werpt zijn vruchten af. Het is nu een kwestie van scherper maken en de ontspanning kunnen bewaren.”

Rust

“Gezien de nieuwe proeven vind ik dit niveau best wel een uitdaging geworden” licht Mulrain toe. “Het is belangrijk om de rust te kunnen houden in de passage en naar de piaffe toe. Elino bouwt snel spanning op tussen de overgangen passage-piaffe, maar het lukt nu steeds beter om daar ook ontspanning in te hebben. Zijn hoogtepunten zijn wel de passage en piaffe maar dan moet je hem wel eerst voor je winnen. We zijn grote stappen aan het maken en het gaat steeds beter.”

Zelf opgeleid

Mulrain heeft de vos als driejarige aangekocht en zadelmak gemaakt. Ze heeft de ruin zelf opgeleid naar Zware Tour niveau. “Ik heb Elino 1,5 jaar thuis gehouden omdat we veel miscommunicaties kregen in het hogere werk. Het is voor mij de eerste keer dat ik een paard de passage en piaffe aanleer. In het begin kon ik het niet zo goed en dat wekte wel frustratie op. Ik ben er zelf anders naar gaan kijken en een vriend heeft me geholpen om er meer rust in te krijgen. We zijn het samen gaan begrijpen en ik ben heel blij dat we alle hobbels hebben overwonnen.”

Speciale band

“Elino is een heel mooi paard om te zien, heeft veel uitstraling en is mijn grote vriend. Hij is heel aanhankelijk en als ik de weg ga wordt hij onrustig. We hebben een hele speciale band met elkaar. Hij heeft niet het makkelijkste karakter maar gaat voor mij door het vuur. Het is een apart paard waar je eerst kennis mee moet maken, ik kan hem niet zomaar uit handen geven en dat is niet altijd gemakkelijk.”

Positief jurycommentaar

Mulrain blijft voorlopig nog Inter II rijden om de scores te verbeteren en de proef met meer uitstraling te rijden. “Ik hoop in de ring met wat meer expressie te kunnen rijden. De foutjes moeten er nog uit en ik wil proberen er iets meer aan te kunnen rijden. De juryleden zijn positief en op de protocollen stond ook veel positief jurycommentaar. Elino viel zeker in de smaak en ze vonden hem heel talentvol. Als we er klaar voor zijn maken we de overstap naar de Grand Prix maar ik ga er zeker geen druk op leggen” vertelt Mulrain gedreven.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties