Subtop | Carlijn Vaessen “Dit was een fijn debuut”

Subtop | Carlijn Vaessen “Dit was een fijn debuut”

Carlijn Vaessen - Fossbury
Carlijn Vaessen - Fossbury © DigiShots

Carlijn Vaessen deed goede zaken op de Subtop wedstrijd in Genemuiden. Ze won haar Intermediaire I debuut met Fossbury (v. Ampere). Het duo kreeg 67,132% voor hun proef. Met haar andere troef, Eva Lynn (v. Wynton) werd ze tweede in het ZZ-Zwaar met 68,143%.

Nieuwe proef

Vaessen vertelt enthousiast “Fossbury liep een hele fijne proef. Hij wordt steeds sterker en loopt makkelijker de proef door. Ik was zelf nog wat te afwachtend, het is toch een nieuwe proef. Dan ben ik toch nog teveel aan het nadenken over de lijnen. In de serie om de twee maakten we een grote misser. Ook ging een pirouette niet goed. De serie om de drie was wel heel mooi. Voor de drafonderdelen kregen we veel achten. Maar er zijn nog stukken die beter kunnen.”

Positief jurycommentaar

De amazone uit Wezep rijdt in 2019 geen wedstrijden meer. “Volgend jaar wil ik graag internationaal Lichte Tour gaan rijden. Thuis trainen we verder door naar de U25.” De amazone kreeg positief jurycommentaar met ‘explosieve draf en talentvol dier’. “De juryleden zaten dicht bij elkaar met de punten bij beide paarden.”

Elkaar leren kennen

In het ZZ-Zwaar reed ze Eva Lynn naar het rode lint. “Eef ging nu weer heel fijn. Twee weken geleden wonnen we ook maar dat liep minder. Ze was toen heel kijkerig. Gisteren had ik weer het idee deze proef is van mij en ik kan hem afwerken. De eerste serie ging fout, dat heeft ons de eerste plek gekost. Ik heb haar nu wat vaker meegehad en we leren elkaar steeds beter kennen. Hoe kan ik haar het beste losrijden zodat het steeds meer van mij wordt bijvoorbeeld.”

Debuut

Vaessen kreeg hoge punten voor de drafonderdelen en zelfs een negen voor de middendraf. “Haar drafonderdelen zijn het sterkst. De galop is ook goed maar dan kan ze soms nog wel een beetje spanning hebben. We zijn nu rustig aan het doortrainen, ook voor de U25. Van het voorjaar wil ik met haar ons Lichte Tour debuut maken. Ik wil haar dan ook internationaal gaan starten. Onze laatste keer ZZ-Zwaar is op vier januari tijdens IICH Groningen.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

 

Reacties