Subtop | Carlijn Huberts “Cupido liep ondanks het hevige weer een super...

Subtop | Carlijn Huberts “Cupido liep ondanks het hevige weer een super proef”

Carlijn Huberts - Cupido CDI de Peelbergen 2019 © DigiShots

Carlijn Huberts won de 3e selectie van de Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie. Deze vond plaats op Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg. Met haar KWPN goedgekeurde hengst Cupido (v. Daddy Cool) reed ze naar 71.127% in de Prix St. George. Het was een close finish, Franka Loos volgde op de 2e plaats met 71.028%. Loos zadelde hiervoor Equilence’s Giovanni (v. Chippendale). Het witte lint was voor Olga Boucher met Houdina La Haya, zij reden naar 69.902%.

Waaide hard

“De proef ging heel goed, maar dat moet ook wel met zo’n score” vertelt Huberts enthousiast. “Het weer was heftig en tijdens het losrijden waaide het heel hard. Tijdens mijn proef begon het ook nog eens heel hard te regenen. Cupido liep er super braaf doorheen en trok zich er niks van het weer aan. Hij bleef goed op mij letten en was heel gefocust. De proef verliep super en helemaal tijdens deze omstandigheden ben ik er heel blij mee.”

Achten

“Voor de uitgestrekte gangen kregen we allemaal achten. De pirouettes gingen ook heel goed en die werden ook hoog gepunt. Op de protocollen stond veel positief jurycommentaar over Cupido. We hadden ook een buitenlandse jury en daarbij scoorden we ook hoog. Ik vond het heel fijn om te zien dat we bij internationale jury’s ook zo goed kunnen scoren.”

U25

Huberts leid Cupido samen op met haar vader Tonnie (Huberts, red). “We zijn thuis heel hard aan het trainen met de oefeningen uit de Grand Prix. Ik hoop volgend jaar U25 te starten met hem. Een keer internationaal Lichte Tour rijden lijkt me ook heel erg leuk. Deze wedstrijd was voor ons de eerste wedstrijd van de competitie. Nu we deze gewonnen hebben wil ik de andere wedstrijden ook graag rijden. Ik wil natuurlijk heel graag dat we ons kwalificeren voor de finale tijdens CSI Zwolle!”

Super braaf

Huberts omschrijft Cupido als een hengst die altijd wilt werken en nooit kijkerig is. Ze licht toe “voor een hengst is hij echt super braaf en altijd gefocust. Ik kan zo de baan in rijden zonder baan te verkennen, dat is met hem niet nodig. Ook als het regent en de vlaggen flapperen loopt hij onverstoorbaar door. Hij wordt alleen maar fijner en stoerder. Het is een plaatje om te zien en ik ben enorm gek op hem.”

NK Dressuur

Twee weken geleden reed de combinatie nog op het NK Dressuur. In de kleine finale reden ze naar een 4e plek. Huberts vertelt “op het NK was ik de eerste proef wat te afwachtend in mijn rijden. De tweede proef ging ik er al meer aan rijden en dat ging meteen een stuk beter. Ik kijk er positief op terug en nam de aandachtspunten mee naar deze wedstrijd. Ik reed er echt aan en de proef had heel veel expressie, daar is Cupido een heel goed paard voor. Ik kijk uit naar de komende wedstrijden!”

Tekst: Michelle Klutman

Zie ook: Subtop I Carlijn Huberts over haar proef, “ik was super tevreden”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Vergelijkbare artikelen

Reacties