Subtop | Bronno Bloem: “Ze is een droom om op te rijden”

Subtop | Bronno Bloem: “Ze is een droom om op te rijden”

0 1146
Bonno Bloem & Famous

Tijdens de Subtop wedstrijd in Boijl schreef Bronno Bloem het ZZ-Zwaar op zijn naam. Hij reed zijn merrie Famous (v. Stedinger) naar 67,286%.

Organisatie

Bloem vertelt over de wedstrijd “Het was goed te doen met de temperatuur. De organisatie had er alles aan gedaan. Ik had eerst mijn twijfels maar wilde het er toch op wagen. Er waren veel wasplaatsen beschikbaar en de eerste starter begon om acht uur. De wedstrijd was voor de middag afgelopen.”

Testen

De ruiter was tevreden over zijn proef. “Twee weken geleden had ik wat getest en dat wilde ik nu weer doen. Daardoor nam ik iets teveel risico en ontstonden er wat foutjes” vertelt Bloem. “Ik was wel heel tevreden met hoe ze er aan trok. Sommige stukjes zijn nog wat groen. Zelfs in de hitte bleef ze gaan en werd juist scherper.”

Potentie

Bloem vervolgt “Haar draftour is mega sterk en valt op. Ze heeft veel potentie voor verzameling voor de toekomst. Dat is voor mij al wel een grote pre. Haar galop wordt steeds beter. In de pirouette naar rechts nam ik zelfs iets teveel risico. De tweede pirouette reed ik wat groter en kon ze hem fijner doordraaien. Ze mag nog net iets meer naar boven galopperen. In de uitgestrekte galop lukte dat wel mooi. In de series mag ze ook nog iets meer naar boven klimmen. Maar daar zijn we mee bezig. Ze heeft al veel meer rust gekregen waardoor de kwaliteit van de wissels beter is.”

Aanleg

Bloem kocht de merrie als vierjarige en heeft haar zelf opgeleid naar dit niveau. “We zijn begonnen in de Z1. Ze heeft heel veel aanleg voor de hogere oefeningen. Piaffe en passage is voor haar geen probleem. We gaan kijken hoe ver we komen” vertelt de ruiter gedreven. De juryleden schreven op zijn protocol ‘Fijn paard, fijn voorgesteld en vriendelijk beeld’.

Droompaard

“Famous is een droom om op te rijden. Ze is het leukste paard wat ik tot nu toe gereden heb. Ze wilt altijd voor je werken en is heel enthousiast, soms zelfs wat te overijverig. Het is helemaal mijn type paard en ze gaat door het vuur voor je. Voor sommige ruiters zal ze misschien iets te fris zijn maar ik vind dat prettig. Ik heb ze liever fris en vrolijk dan dat het moeten wordt” vertelt de ruiter enthousiast.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Bronno Bloem

Reacties