Subtop I Britney Schut: ‘We moeten nog meer de rust bewaren’

Subtop I Britney Schut: ‘We moeten nog meer de rust bewaren’

Britney Schut Deco

Op de subtopwedstrijd in Bunschoten-Spakenburg was Britney Schut de concurrent van zichzelf in het ZZ-Zwaar. Ze werd eerste met haar paard Hello Negro (v Negro) en tweede met Deco (v Painted Black).

“Twee weken geleden heb ik Hello Negro ook in deze klasse gestart, maar dat pakte toen nog niet zo goed uit,” vertelt Schut.

Meer bevestigd

Volgens de amazone kan de 7-jarige vosruin heel gespannen zijn. “Ik kwam toen niet langs het raam en dat leverde allemaal 1-en, 2-en en 3-en op. Deze week in Bunschoten-Spakenburg liep hij superbraaf rond. Het is allemaal nog nieuw voor hem. Vorig jaar liep hij onder een andere amazone nog in de B. In het begin ging hij als een malle rennen en was hij niet meer te stoppen. Daar hebben we wat langer de tijd voor genomen. Daarna heb ik hem overgenomen en nu kan hij al een nette pirouette en de wissels. Dat kan natuurlijk nog wel meer bevestigd en met meer kracht.”

Leuk jurycommentaar

De ruin is volgens zijn amazone een leergierig paard. “Hij doet altijd zijn best en we hadden ook leuk jurycommentaar, dat we potentie hebben voor de Lichte Tour.”

De 18-jarige Schut gaat een dag in de week naar school en rijdt verder de paarden van de familie Schalekamp van De Randhoeve in Dordrecht. Met What’s Up (v Wie Weltmeyer) reed ze eerder in de subtop en behaalde ze goede resultaten (internationaal) bij de junioren. “Nadat What’s Up eind 2017 werd verkocht heb ik alleen nog paarden in de basissport uitgebracht.”

Deco

Dinsdag zette Schut in Bunschoten-Spakenburg ook een mooi resultaat neer met de 11-jarige Painted-Black-zoon Deco, die ze al zo’n zes jaar onder het zadel heeft. “Hij ziet soms spoken, en dat was ook nu weer het geval. Hij kan dan wat heet worden en schiet er dan tussenuit. De scores blijven nog rond de 63 procent steken. Jammer, maar dat komt wel goed. Deco houdt meer van het outdoorseizoen, binnen is hij sneller in paniek.”

Het was voor de combinatie de derde wedstrijd in het derde keer ZZ-Zwaar. “Thuis gaat het al veel beter, op wedstrijd moeten we nog wat meer de rust proberen te bewaren. Dan kan de score nog een stuk omhoog. Deco kan heel goed stappen en hij heeft een mooie uitstrekte draf en goede wissels. Daar krijgen we dikke 8-en voor.”

Young Riders

De amazone hoopt volgend jaar wellicht bij de Young Riders te kunnen meerijden met Hello Negro. “Als hij nog wat verder doorontwikkeld is. Daarnaast heb ik nog twee paarden in het ZZ-Licht waarmee ik binnenkort de overstap wil maken. En dan rijd ik nog een ruin van George Clooney, die De Randhove samen heeft met Van Olst Horses. Hij is nog maar net zadelmak.”

Kijk hier voor alle uitslagen van de wedstrijd in Bunschoten-Spakenburg.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties