Subtop | Britney de Jong “Hij heeft zich er doorheen gevochten”

Subtop | Britney de Jong “Hij heeft zich er doorheen gevochten”

0 1373
Britney de Jong
Britney de Jong - Caramba

Op de Subtop tweedaagse in Houten was het niveau hoog. In het ZZ-Zwaar ging in beide proeven de overwinning naar Britney de Jong. De amazone stuurde haar Caramba (v. Tuschinski) naar 68,71% en 70,57%. Tevens was deze wedstrijd ook het Subtop debuut van deze combinatie.

Achten voor galop onderdelen

De achttienjarige amazone vertelt “De proeven ging best wel goed, al waren er nog wel wat dingetjes. Maar voor de eerste keer ben ik echt wel heel tevreden. Caramba is heel goed in de pirouettes maar we hadden nu wel een foutje. Hij wilt ze graag heel klein springen en dan is het weleens lastig. Voor de series en andere galop onderdelen kregen we veel achten. Hij is in alle onderdelen best wel fijn en heel steady. Hij kan super stappen en heeft eigenlijk nergens moeite mee. Nu de proeven moeilijker worden vindt hij het alleen maar leuker worden.”

Blessure van tien maanden

De Jong en Caramba zijn sinds vorig jaar april een combinatie. Al na vier maanden stond de Jong langs de kant. Het paard had een losse hoefwand waardoor 70% van de hoef was weggesneden. “We hebben er tien maanden uitgelegen. Hij heeft heel veel complicaties gehad waardoor het bij elkaar zo’n tijd geduurd heeft. Caramba heeft het heel zwaar gehad en we zijn heel blij dat hij nog bij ons is en nu zelfs weer loopt. We zijn pas vier maanden weer aan de gang. Op de Hippiade werden we zevende in het Z2 en nu is de overstap naar het ZZ-Zwaar gemaakt. Het doel is om de overstap te maken naar de Young-Riders om ervaring op te doen en door te rijden in het ZZ-Zwaar.”

8,5 voor houding en zit

De Jong had niet verwacht dat het nu al zo goed zou gaan. “Hij pakt het super op en vindt het leuk, daar zijn we het meeste blij mee. Vorig jaar ging het best wel goed en toen hij stil kwam te staan was dat zuur. Maar hij doet het nu nog beter dan voor de blessure. Je krijgt er ook een sterke band door. Het is een paard met een gouden karakter. Hij heeft zich er echt doorheen gevochten.” De amazone traint bij Annemarie Brouwer en Marian Dorresteijn. “Op wedstrijd helpt mijn zus me vaak, dat is heel gezellig. We hadden niet verwacht om meteen zulke punten te rijden. De jury kwam na afloop vertellen dat ze heel erg te spreken was over mijn rijden. Ik kreeg ook een 8,5 voor mijn houding en zit, hartstikke gaaf!”

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Britney de Jong

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Vergelijkbare artikelen

Reacties