Subtop l Britney de Jong: “We worden steeds meer een combinatie”

Subtop l Britney de Jong: “We worden steeds meer een combinatie”

Britney de Jong met Caramba © DigiShots

Britney de Jong wist tijdens de tweede dag van de driedaagse Subtopwedstrijd in Houten 71,76% bij elkaar te rijden. Met dit percentage werd ze tweede in Prix St. George. Ze zat in het zadel van Caramba (v. Tuschinski), die weer terug in de sport loopt na een blessure.

“De laatste paar wedstrijden had ik telkens net iets te lang losgereden dus ik merkte in de proeven dat Caramba net iets te moe was. Ik kon dan niet rijden zoals ik graag wilde”, begint ze te vertellen. “Tijdens deze proef hebben we wat korter losgereden en dat pakte eigenlijk heel goed uit. Ik ben heel tevreden en het ging heel goed voor mijn gevoel”.

Tegenslag

De jonge amazone had niet verwacht dat ze zo hoog in het klassement zou eindigen. “Mijn moeder belde me om te vertellen dat ik tweede ben geworden”, lacht ze. “Ik wist natuurlijk wel dat de proef goed gegaan was, maar voor de rest had ik geen idee wat ik kon verwachten”.

De combinatie heeft een nare periode achter de rug. “Ik heb Caramba nu ongeveer twee jaar. We hebben er tien maanden uitgelegen vanwege een losse hoefwand. Hij heeft heel veel complicaties gehad waardoor het bij elkaar zo’n tijd geduurd heeft. Caramba heeft het heel zwaar gehad en we zijn heel blij dat hij nog bij ons is en nu zelfs weer loopt. We rijden nu sinds een jaar weer wedstrijden en het gaat heel goed. Misschien nog wel beter dan daarvoor. Voor mijn gevoel gaat het elke wedstrijd weer een beetje beter en zijn we onszelf echt aan het verbeteren, dat vind ik heel fijn”.

Doel

Ze vervolgt: “Normaal gesproken heeft hij nog wel eens wat moeite met de pirouettes als hij moe is, maar omdat we korter hebben losgereden gingen deze echt heel goed. Het galopgedeelte ging ook echt top, we kregen achten voor de series en pirouettes. Ik ben vooral heel blij dat ik er de hele proef aan kon blijven rijden, dat was echt ons doel voor vandaag. De volgende wedstrijd wil ik proberen om hem in de draf nog iets meer gedragen en scherper te krijgen. Ik denk dat als dat lukt, we nog hogere punten kunnen krijgen”.

De Jong legt uit zo hoog mogelijk te willen komen met haar paard. “We worden steeds meer een combinatie en hij wordt steeds fijner. De komende tijd wil ik gewoon lekker ervaring met hem opdoen en wat leuke wedstrijden rijden. Uiteindelijk hoop ik dat de internationale Young Riders wedstrijden straks weer beginnen. Tot die tijd trainen we gewoon lekker door”, sluit ze enthousiast af.

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots

Reacties