Subtop Boxtel: Uitstekende resultaten

Subtop Boxtel: Uitstekende resultaten

Goede prestaties en blijde juryleden, die in met name de Lichte Tour behoorlijk wat punten konden uitdelen. Spannend was het vooral in de Prix St.Georges waar winnares Elise Kettner met haar Floyd (v.Fielmann) won, maar op de hoeven gezeten werd door John Tijssen met Zaragossa(v.San Remo), die tweede werd net voor Young Rider Jill Huybregts en Eventz Zamacho(v.Rousseau).

‘Het nieuwe jaar is goed begonnen, dankzij Tineke Bartels en mijn 10-jarige Floyd. Toch ben ik niet helemaal tevreden,het kan nog beter, maar we hebben de stijgende lijn te pakken’, zo glimlachte Academy-amazone Elise Kettner.

Willem Alexander(v.Negro), het paard van Charles van Belle voelt zich steeds beter thuis in de Inter I. ‘We krijgen steeds meer ervaring op dit niveau en Willem Alexander wint nog steeds aan kracht’. Met de 10-jarige Domino van ’t Heike (v.Ferro x Welt Hit II) van een Belgische eigenaar wacht Jose van Haaren nog wel wat huiswerk. Met ruim drie procent achterstand op Van Belle werd de Brabantse amazone tweede.

Twee groepen ZZ/Z verschenen in Boxtel in de ring. Echter uitschieters zag de jury niet maar para-equestrian amazone Sanne Voets reed haar Vedet PB (v.Florestan I) safe en constant in de rondte met als resultaat tweemaal oranje en wat flesjes wijn .’Vorige week in de halve finale ging het niet zo goed, dus heb ik in de training hard gewerkt aan een snellere reactie op mijn hulpen en het laten wachten, want Vedet is me soms voor. Nu kon ik hem best fijn aan het lopen houden. Wel moet ik wat meer verzamelen en expressiever rijden. Maar al met al ben ik heel tevreden hoe het vandaag ging’, aldus een altijd kritische amazone. In de tweede groep waren de eerste prijzen voor Hiske Geerts met Zennith(v.Painted Black) en Elcke Govers met Ukkepuk(v. Hors La Loi II). (AvdH)

Vergelijkbare artikelen

Reacties