Subtop | Bo Oudhof: “Onze relatie is erg veranderd in vijf jaar...

Subtop | Bo Oudhof: “Onze relatie is erg veranderd in vijf jaar tijd”

0 1097
Bo Oudhof - Colt Sollenburg Topsport Dressage Exloo Greenpoint Kostendrukkers Cup 2018 © DigiShots

Bo Oudhof schreef met haar Colt Sollenburg (v. Vivaldi) gisteren de gecombineerde Zware Tour op haar naam in Beuningen. Met 65,58% lieten zij in hun U25-proef de concurrentie achter zich. De amazone vertelt na haar proef blij: “Ik ben ontzettend tevreden! Het was pas mijn tweede keer U25. De eerste keer startte ik in Utrecht en toen ging het eigenlijk al heel erg goed, maar nu gingen er weer heel wat dingetjes veel beter.”

Pittige proeven

Oudhof vertelt verder. “Ik had wel mijn twijfels of hij er deze keer ook met zoveel zelfvertrouwen in zou gaan, maar hij was nu zelfs nóg zekerder. Het zijn best wel pittige proeven, dus er zaten ook nog wel genoeg stomme foutjes in hoor” geeft de amazone lachend toe. “Je hebt natuurlijk zoveel concentratie in je proef nodig, omdat het zo snel gaat. Dus het ene onderdeel gaat dan heel goed en het onderdeel erna wat minder, maar Colt deed echt super goed zijn best. Dus ik kan alleen maar heel blij zijn.”

Motiveren

“Gisteren waren de piaffe en passage echt uitschieters naar boven, na afloop sprak de jury er ook lovend over. De vorige keer vond ik het best lastig om de energie er door de hele proef goed in te houden want het zijn toch veel losse stukken passage. Ik heb toen goed geoefend op waar ik hem dan wat meer moet motiveren, gelukkig heeft het geholpen en lukte het nu heel goed.”

(Zelf)vertrouwen

Colt Sollenburg was altijd heel erg heet aldus zijn amazone. “Wanneer hij dat dan was, werd ik een beetje onzeker. Dat is dan een negatieve spiraal waar je ingaat, dus die moet je dan zien te doorbreken. Doordat de Grand Prix proeven gewoon echt heel pittig zijn, moet hij ook aan de bak. Hij kan zijn talent beter gebruiken en daardoor merk ik dat we beide groeien in ons rijden en meer vertrouwen krijgen. Alles gaat gewoon gemakkelijk en ik kijk niet meer zo tegen onderdelen in de proef op. Ik kan gewoon blijven rijden en nadenken in de ring.”

Relatie

Oudhof is al vijf jaar trotse eigenaresse van de Vivaldi-nakomeling. “Ik ben met hem van de Junioren naar de Grand prix gegroeid. Dat is denk ik ook wat ik het leukst vind aan onze weg samen, hij was mijn eerste Junioren-paard en nu ook mijn eerste Grand Prix-paard. Het klinkt een beetje gek misschien, maar onze relatie is in die vijf jaar ook heel erg veranderd. We zijn beide ouder geworden en we leren elkaar iedere dag nog beter kennen. Ik voel me ook wel trots dat we gewoon binnen komen rijden en een Grand Prix proef van ruim 65% neerzetten. 

Puzzelstukjes op zijn plek

Deze klasse rijden was altijd al een droom van de U25-amazone. “Het was een droom, maar nu ik het doe, merk ik dat ik het ook enorm leuk vind. Ik denk dat je de proef kan vergelijken met een puzzel. Je moet op ieder onderdeel volledig gefocust zijn en je moet er gevoel in leggen.”

“De komende tijd rijd ik iedere twee weken een wedstrijd om het ritme erin te houden. Volgende week rijd ik mee met de kadervormingswedstrijd in Utrecht en ik probeer al die wedstrijden gewoon te rijden en dan zien we wel!” Besluit de amazone uit Nijeberkoop.

Zie ook: Subtop | Bo Oudhof: “Ik kan nu echt mijn gevoel in een proef leggen”

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties