Subtop | Benjamin Maljaars: “Blij met deze unieke kans”

Subtop | Benjamin Maljaars: “Blij met deze unieke kans”

Benjamin Maljaars - Selevia's Champion © Kathleen van Winden

Benjamin Maljaars deed goede zaken op het Subtop meetmoment in Ridderkerk. Met Selevia’s Champion (v.Tuschinski) reed hij 69,71% en 67,78% bijeen in het ZZ-Zwaar.

Fijne proeven

Maljaars vertelt “Hij liep twee hele fijne proeven. Er stond een vrachtwagentje aan de zijkant waar de zon op scheen. Met binnenkomen vond hij dat even spannend maar ik heb lekker kunnen rijden. Van een jurylid kregen we 70%, daar ben ik heel blij mee.”

Vakkundig voorgesteld

“De series, drafappuyementen en pirouettes zijn echt zijn hoogtepunten” vertelt de ruiter. Voor deze oefeningen ontvingen ze louter achten. “Hij heeft veel talent en kracht om te zakken in een pirouette. Dat waren mooie cijfers en kan je je een foutje permitteren. In de uitgestrekte galop hadden we wissel om de pas. Die kleine dingetjes gebeuren heel gauw nu hij al Grand Prix heeft gelopen. De keertwendingen zitten ook precies op de piaffe-passage lijn. Hij dacht wel even wat moet ik nou?” De juryleden waren ook gecharmeerd van de nieuwe combinatie. Ze schreven ‘Goed paard, vakkundig voorgesteld en als de foutjes eruit zijn wordt het geweldig’.

Samenwerking

De ruiter zit sinds een kleine maand in het zadel van Champion. Het paard is gefokt en in eigendom van Sylvia van den Broek. Ze heeft het paard zelf en onder begeleiding van Maljaars opgeleid naar de Grand Prix. Maljaars vertelt over de samenwerking “Ik geef Sylvia al drie jaar les. Ze reed toen ze bij mij begon net Lichte Tour en we hebben hem samen klaargemaakt voor de Zware Tour. Ze zei als ik Grand Prix rij en boven de 65% heb gereden dan mag jij hem hebben. In de tweede wedstrijd reed ze al 68% bij elkaar, dat was dus geregeld. Een samenwerking als deze komt niet vaak voor in de sport. Het is een kwestie van gunnen en ik vind het prachtig dat het zo kan.”

Grand Prix

Maljaars rijdt het paard drie keer per week. “Sylvia rijdt hem de andere dagen en hij is super fijn na te rijden. Hij blijft op de Selevia Hoeve op stal staan. Aankomend weekend gaan we Lichte Tour starten. Daarna is het de bedoeling om Inter II te gaan rijden en dan Grand Prix. Ik wil me graag klasseren en dat is eerder niet gelukt. Ik heb met veel paarden ZZ-Zwaar gereden en dan werden ze verkocht of gingen terug naar de eigenaar. Mijn slipjas hangt al zes jaar in de kast en nu kan ik hem eindelijk aan.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Kathleen van Winden

Reacties