Subtop | Anouk Noordman: ‘’Een nieuw PR en naar het NK!‘’

Subtop | Anouk Noordman: ‘’Een nieuw PR en naar het NK!‘’

Anouk Noordman en Atze
Anouk Noordman en Atze (foto: DigiShots)

Anouk Noordman was met Zeronica (v. Talos) gisteren de grote winnares tijdens de tweede selectie van de Bonfix Competitie in Wezep. Ze won met overmacht de Grand Prix met een percentage van 70,815%. Hiermee had ze ook de hoogste dagscore over alle deelnemende rubrieken. Met haar tweede Grand Prix paard Atze (v. Astor) werd ze derde met 67,174%.

Top proef

‘’Het ging onwijs goed, mijn merrie Zeronica is echt ongelofelijk.’’ vertelt Noordman enthousiast. ‘’Ze presteert het elke keer weer om beter te worden. Het was een top proef en ze liep heel fijn naar de teugel toe. Ik hoefde maar heel weinig te doen en moest haar zelfs soms iets moeten afremmen om geen fouten te maken. Ze kan soms iets overijverig worden omdat ze zo haar best voor me doet. Ik ben echt heel blij en tevreden.’’

Over de 70%

De amazone had haar merrie al ingeschreven voor de Zware Tour op het NK Dressuur. Hiervoor miste zij nog een 69% score om ook daadwerkelijk aan start te mogen komen. Dit was dan ook haar doel was voor de dag. ‘’Mijn doel was om een keer over die 70% te komen in de Grand Prix. Ik mag nu naar het NK en het word mijn eerste keer in de Zware Tour. Elke keer maak ik weer nieuwe doelstellingen en ga ik daarna weer verder denken. Nu is het gelukt om naar het NK te mogen en dat vind ik echt super leuk. We gaan nu eerst zo door en daarna rustig kijken naar een nieuw doel.’’

Hele familie mee

Naast het succes van de merrie Zeronica was Noordman ook zeer tevreden over de prestatie van haar hengst Atze. Ze had de hele familie meegenomen inclusief het veulentje van Zeronica en Atze genaamd Odeer. De hengst Atze startte ze ook in de Grand Prix en behaalde daarmee een derde plaats. Over hem vertelt ze: ‘’Hij liep een hele fijne proef maar we maakten een klein foutje in de pirouettes. Hij kwam teveel terug terwijl hij ze normaal heel gemakkelijk draait. Ik had hem iets groter moeten houden. Zijn proeven worden steeds beter en ik was tevreden met zijn rit vandaag’’.

Internationaal

De amazone blikt naar de toekomst en heeft de droom om internationaal te starten. ‘’Als het veulen deze zomer afgespeend is denk ik er wel aan om internationaal te gaan starten met Zeronica. Met beide paarden heb ik vandaag een nieuw PR gereden en zo gaan we steeds een stapje verder.’’

Luijmes volgt

Op de tweede plek in de Zware tour eindigde Jean-René Luijmes met zijn paard Aswin (v. Sandreo). Met deze proef reden zij 67,935% bijeen.

ZZ-Zwaar voor Luttjeboer en Van Manen

In de eerste proef ging de winst naar Corinda Luttjeboer en Endyrava DC (v. Lord Leatherdale). Zij bleef met 67,786% net voor op Marlou de Ruyter en Gregwaard (v. Florencio) met 67,357%. In de tweede proef was Floor van Manen de winnares met haar Gregor (v. Quarterback). Zij reden naar 68,500% en bleven daarmee nipt voor op Marlou de Ruyter met 68,143%. Voor Luttjeboer was het de tweede winst in het ZZ-Zwaar van de Bonfix Competitie.

Bruntink wint PSG

Met een grote rubriek in de PSG werd het uiteindelijk toch een close finish tussen Vai Bruntink en Carlijn Vaessen. Bruntink trok aan het langste eind en won met 69,779%. Vaessen eindigde op de tweede plek met 69,706%.

Kwakkel wint ook de tweede selectie

Engie Kwakkel-Wallace won vandaag de Inter 1 rubriek met een score van 67,868%. Zij zadelde haar paard Eyecatcher (v. Uphill). De eerste en tweede selectie van de Bonfix Competitie in de Inter 1 staan op naam van deze combinatie.

Inter 2 voor Verwaal

Linda Verwaal reed Jakari 2 (v. Jazz Rubin) naar de winnende score van 68,824%.

 

Tekst: Michelle Klutman voor Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Reacties