Subtop | Anne-Quirine Kerssenberg: “Wij krijgen het voor elkaar door hard te...

Subtop | Anne-Quirine Kerssenberg: “Wij krijgen het voor elkaar door hard te werken”

Anne-Quirine Kerssenberg - Eduardo (v. Ehrenpreis)

In Beuningen werd er tijdens de subtop wedstrijd weer gestreden om de overwinning in het ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour. Anne-Quirine Kerssenberg wist met haar paard Eduardo (v. Ehrenpreis) een tweede en derde plek te behalen. “Ik had vandaag wel het gevoel dat hij bevestig was, alleen zaten er een paar stomme fouten in.”

Bijna verkeerd

“Eerder had hij nog wat moeite met de pirouettes en had ik zelf nog wel wat moeite met alles aan elkaar rijden. In de proef zit alles best wel kort achter elkaar. Ik reed bijvoorbeeld bijna verkeerd. Het was de bedoeling dat ik de lange zijde opging voor de uitgestrekte galop, alleen gek genoeg ging ik van hand veranderen. Dus dat was wel een beetje jammer en de score had nog wel wat omhoog gekund.”

Nieuw was lastig

Kerssenberg rijdt pas een paar maanden mee in de subtop. Voordat ze haar Eduardo had, was alles boven het L2 nieuw voor de amazone. “Ik heb Eduardo vanaf de B zelf opgeleid. In al die tijd is hij is het meest gegroeid in zijn karakter. Hij is gewoon wat makkelijker geworden in de omgang.” geeft Kessenberg toe. “Hij is best wel groot, dus het was best wel veel paard voor wat ik toen kende. “Het heeft best een tijd gekost tot ik een beetje vertrouwen in hem had. Met de wissels aanleren bokte hij bijvoorbeeld heel erg, eigenlijk was alles wat ik hem nieuw moest aanleren lastig. Maar ik heb wel het idee dat hij het uiteindelijk allemaal voor mij is gaan doen.” 

Ultieme doel

“En toch heb ik een hele goede klik met hem en hebben we een fantastische band. Er zijn genoeg mensen die zeggen ‘koop een normaal paard’, maar ik heb er echt een klik mee!”. Kessenberg had destijds wel het nodige vertrouwen in het paard dat het goed zou komen. “Dat heb ik eigenlijk altijd wel gehad. Mijn ultieme doel is Lichte Tour, dus het komt dichtbij. En over de Zware Tour, tje, hij is nu 13 en mensen zeggen wel dat hij een goede passage techniek heeft, maar met de Lichte Tour zou ik al heel erg blij zijn.”

Hard werken

“In het ZZ-Zwaar lopen er paarden met 20x meer kwaliteit, maar doordat hij correct zijn dingetje doet loopt hij ze er toch uit. Dat vind ik mooi. Dan denk ik ‘zie je nou wel!’. Dat laat ook wel zien dat het niet allemaal geld-gerelateerd is op dit niveau. Als ik terugkijk dan vind ik het mooiste aan onze geschiedenis dat we gewoon door hard werken zo ver gekomen zijn. Dat is gewoon de manier waarop wij het voor elkaar krijgen. Hard werken.”

Uitslagen

In de eerste ZZ-Zwaar proef ging de winst naar Bruce Buyserd en Discovery (v. United). Zij scoorden 63,64%. Ook in de tweede proef was Buyserd de beste. Zijn United nakomeling liep hier naar een score van 63,29%.

De Lichte Tour werd gewonnen door Diederik van Silfhout die zijn Lord Nunes (v. Lord Loxley) van stal haalde en naar een percentage van 73,38 stuurde in de Prix St. George. Maar van Silfhout keerde huiswaarts met nog een overwinning op zak. Ook de Zware Tour kwam op naam te staan van de ruiter uit Lunteren. In deze proef stuurde hij zijn andere troef en Westpoint-nakomeling VMF Chardonnay naar een mooie score van 70,92%.

Ook Dominique Filion was met twee paarden afgereisd naar Beuningen. In de Zware Tour eindigden ze op plek twee en drie met Aventador (v. Alabaster) en Dastan (v. Sydney).

Bekijk hier de uitslag

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit Anne-Quirine Kessenberg

Reacties