Subtop | Annelotte Felix succesvol bij Young Riders: “Mijn doel is Grand...

Subtop | Annelotte Felix succesvol bij Young Riders: “Mijn doel is Grand Prix”

Annelotte Felix - Amos KNHS Indoorkampioenschappen 2018 © DigiShots

Annelotte Felix en haar routinier Amos (v. Flemmingh) eindigden gisteren met een score van 65,37% op een eerste plaats bij de Young Riders. Ook behaalden de combinatie een vierde plaats van alle deelnemers in het ZZ-Zwaar op de subtop wedstrijd in Houten.

Constant

“Alles bij elkaar ben ik heel tevreden. We reden een nette foutloze proef dus ik ben er blij mee! Ik had bijna alleen maar zevens en zesenhalven en voor de schouderbinnenwaarts had ik dan wel weer een zevenenhalf dus daar was ik erg blij mee.”

Hard werken

Felix vertelt verder: “Amos en ik zijn sinds december 2016 een combinatie, dus dat is al een lange tijd. Ik vind dat zijn galop het meest is verbeterd. Afgelopen winter hebben we een tijdje thuis getraind en heb ik KNHS trainingen gevolgd bij Tineke Bartels. In deze tijd hebben we echt gewerkt aan de galop. Omdat we de overstap maakte naar de Young Riders hebben we de pirouettes er ook goed bij gepakt.”

Pirouettes

Dat de pirouettes Amos goed liggen is alleen maar mooi meegenomen, “Amos is heel sterk in de pirouettes, hij gaat dan zo mooi zitten.” Daarnaast benoemd de jonge amazone ook de series als onderdelen in de proef waar de Flemmingh zoon echt tot zijn recht komt. “Zijn galop is heel goed en dat zie je in de wissels die hij springt,  die zijn echt heel erg groot!”

Doelen

Het doel van de amazone is Grand Prix rijden. Maar of dit met Amos is weet ze nog niet. “Mijn doel is om samen met hem verder te trainen en zo ver mogelijk te komen. Tegelijkertijd wil ik veel ervaring opdoen voor mijn latere carrière in de paardensport. Ik wil heel graag ooit Grand Prix rijden.” 

Toekomst

“Ook wil ik deel gaan nemen aan de jonge paarden competities.  Wij hebben drie jaar geleden een merrieveulen op de veiling gekocht. Wanneer zij er klaar voor is zal ik haar ook gaan rijden en uitbrengen op wedstrijd. Daar heb ik echt heel veel zin in.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: DigiShots

Reacties