Subtop | Meulendijks wint Inter II debuut met Edison: “Ik kan overal...

Subtop | Meulendijks wint Inter II debuut met Edison: “Ik kan overal met hem naar binnen rijden”

0 1531
Anne Meulendijks
Anne Meulendijks-Edison tjdens het CDI Lier 2019.© DigiShots

Debuteren en meteen de concurrentie met ruim 2% achter je laten, je moet het maar kunnen. Anne Meulendijks en Edison (v. Johnson) pakten in Uden de overwinning in de Inter II. Met een score van 71,84%, een oranje rozet en een goed gevoel keerde de Brabantse amazone huiswaarts.

Debuut

Meulendijks is erg tevreden over de prestatie die ze gisteren hebben neergezet.  De twee vormen pas sinds kort een combinatie en hadden zo’n droomdebuut zeker niet verwacht. “Ik ben super blij met hoe het ging gisteren. Stal Fiechter en familie van Woudenberg zijn de eigenaren van het paard en zij hebben mij de kans gegeven om hem uit te brengen op wedstrijd.”

Mentaliteit

De donkere hengst heeft alleen nog niet zo veel ervaring op dit niveau. Meulendijks: “Hij heeft nog nooit Grand Prix gelopen, maar het is een heel fijn en makkelijk paard. In de omgang werkt hij altijd mee, maar ook onder het zadel doet hij zijn best. Ik kan echt overal met hem naar binnen rijden en ik denk dat zijn sterkste punt echt zijn mentaliteit is.”

Doelen

Naast Edison heeft de 25-jarige amazone haar toppaard MDH Avanti N.O.P. (v. United) op stal staan. Deze combinatie werd in maart opgenomen in het Olympisch kader. “Voor nu heb ik Avanti nog dus dat geeft hem lekker de tijd om zich te ontwikkelen en samen te kijken waar we naartoe groeien. Edison heeft nog niet de ervaring die Avanti en ik samen hebben, dus ik ga hem zeker veel meenemen. Het plan is ook om internationaal met hem te starten en dan gewoon rustig te kijken hoe het loopt om vervolgens naar doelen bij te stellen.”

Tevreden

Naast Meulendijks waren er nog meer tevreden gezichten. Philip van Ommen en Presidents G-star (v. Wonderboy) namen het goud mee naar huis in proef 37 van het ZZ-Zwaar. Proef 38 werd gewonnen door Michellen Vacquier en Emma Daula (v. Vivaldi).

Verder schreef Madeleine Witte-Vrees met En Vogue (v. Apache) de Prix St. George op haar naam en waren Wenda Welten en Flirefly oppermachtig in de Inter I. Ten slotte is de Grand Prix gewonnen door Theo Hanzon en Helena vh Goorhof (v.Gribaldi).

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag  / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: DigiShots

Reacties