Subtop: ‘Als Fieldmaster eenmaal los is, gáát hij ervoor’

Subtop: ‘Als Fieldmaster eenmaal los is, gáát hij ervoor’

Leila Sticker - Fieldmaster KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots

Het aantal deelnemers aan de subtop wedstrijd in Beuningen was niet heel groot, maar de kwaliteit mocht er zijn. Hoge scores werden behaald in met name het ZZ-Zwaar. Hanneke Ariëns en Leila Sticker wonnen beide een rubriek, met 69,29% en 68,93%. In de Lichte Tour was Sylvia Naagen de beste met 66,44%. In de Zware Tour ging de winst naar Tristan Tucker met 65,98%.

De eerste ZZ-Zwaar proef leverde een prachtige cijferlijst op voor Hanneke Ariëns met de Olivi-zoon Exclusive, met bijna 70% als eindpercentage. De tweede prijs ging hier naar Leila Sticker, die met Fieldmaster (v. Ampère) 66,59% neerzette. In de tweede proef ging het nog een stuk beter met deze combinatie, toen was er bijna 69%, meer dan 9% los van de nummer twee.

Tweede keer ZZ-Zwaar

Het was de tweede keer dat Leila de bijna achtjarige ruin in het ZZ-Zwaar startte. Ook haar debuut twee weken geleden verliep bijzonder succesvol, met twee keer het oranje lint. ‘Nu liep Fieldmaster nog veel beter. Vorige keer hadden we nog wat foutjes, die waren er nu nagenoeg uit’, vertelt een opgetogen amazone.

Dieseltje

Haar paard liep tijdens het losrijden al fijn. ‘Ik moet wel altijd ruim de tijd nemen voordat ik binnenrijd, Fieldmaster is echt een dieseltje’, legt Leila uit. ‘Maar als hij eenmaal warm is, is hij superfijn. Hij is echt een droompaard: hij is knap, heeft super bewegingen – voor zijn gangen krijgt hij eigenlijk altijd achten – is nooit spooky en hij doet het altijd voor me!’

Meteen al speciaal

Fieldmaster is door haar ouders gefokt. Samen met hen runt Leila Hippisch Centrum de Achterhoek in IJzerlo. ‘Ik heb Fieldmaster geboren zien worden en zien opgroeien. Hij was meteen al speciaal, een paard met veel uitstraling. Mijn moeder en ik waren er allebei verliefd op. Zij heeft hem eerst een paar maanden gereden, maar daarna mocht ik hem overnemen. “Hij is echt een leuk paard voor je”, zei ze. ‘We hebben hem eigenlijk samen opgeleid hoor; zij was en is er bijna altijd bij als ik rijd, ook op wedstrijden. En als ik op vakantie ben, dan pakt zij de teugels over.’

NK is het doel

Vóór Fieldmaster heeft Leila een paard naar het ZZ-Licht gereden, maar de Ampère-zoon is haar eerste subtop-paard. ‘We hebben soepel alle klassen doorlopen; Fieldmaster vindt niks moeilijk! Ik blijf gewoon lekker nog even ZZ-Zwaar rijden, al lijkt het wel hard te gaan nu ik in twee wedstrijden al zeven winstpunten behaald heb. Mijn doel is nu om op het NK te mogen rijden. Daar gaan we voor! En daarna? Op naar de Lichte Tour!’

Sylvia Naagen beste in LT

Met de Painted Black-zoon Bernie was Sylvia Naagen de beste in de Prix St.Georges met 66,40%. Net iets minder punten behaalde Mathilde Stoffele met Fleur’s Treffer (v. Loeweras, 65,81%). Het derde en vierde lint gingen naar Angelique van Dijk met Eastpoint VDW (v. Westpoint) en Etsuko Nagami met Arthemis R.D.P. (v. Quattro) met 64,85% en 63,90%.

Winst en GP-startbewijs Tristan Tucker

Tristan Tucker won met Zephyr (v. Sunny Boy) de Grand Prix met bijna 66%. Saphira (v. Sirocco) reed hij een Inter II-proef. Die leverde een startbewijs op voor de Grand Prix.

Uitslag Subtop Beuningen_15202018.

Bron: Hoefslag, overname niet toegestaan

Foto: DigiShots

Reacties