Studente diergeneeskunde stuurt 50 paarden naar de slacht

Studente diergeneeskunde stuurt 50 paarden naar de slacht

0 10616
slacht transport slachthuis

Een Amerikaanse studente diergeneeskunde heeft zo’n vijftig paarden naar slachthuizen in Mexico gestuurd. Ze had toegezegd de oude en zieke dieren op te vangen en ze een fijne oude dag te bezorgen.

De 24-jarige vrouw zit vast op verdenking van fraude en valsheid in geschrifte.

Valse voorwendselen

De vrouw werd in april van 2018 ook al eens aangehouden toen ze twee paarden onder valse voorwendselen probeerde over te nemen. Het afgelopen weekend werd ze opnieuw gearresteerd, toen ze een rodeo-wedstrijd bijwoonde in Blount County (Tennessee).

Een van de eigenaren die haar paard aan de studente toevertrouwde, is Lindsay Rosentrate. Haar schimmel Willie zou als gezelschap van een oude renpaard gaan fungeren, maar is sinds begin 2018 spoorloos. Rosentrate zette daarop de Facebookpagina ‘Finding Willie‘ op, in een poging de nu 16-jarige ruin terug te vinden.

Advertenties

Volgens Rosentrate reageerde de verdachte studente op advertenties uit het hele land en gaf ze aan dat ze geen geld had om paarden te kopen, maar dat ze wel een liefdevol huis te bieden had. De paarden zouden als weidemaatje van haar oude paard dienen.

Veel paardeneigenaren trapten in de woorden van de studente, vaak omdat ze zelf in financiële moeilijkheden zaten. Bovendien schepte haar achtergrond als studente diergeneeskunde vertrouwen. D

at gold ook voor Rosentrate, die begin 2018 een kind verwachtte en afstand wilde doen van Willie, die niet meer bereden kon worden. Ze plaatste een advertentie, waarop de studente reageerde. Nadat het paard was opgehaald, zag de eigenaar hem niet meer terug.

Slachtpaarden

Toen Rosentrate vermoedens kreeg dat de studente banden had met mensen die paarden opkopen voor de slacht, deed ze opnieuw een oproep op Facebook. Daar kwamen talloze reacties van bezorgde paardeneigenaren op. Sommigen van hen hadden ook vergeefs geprobeerd contact op te nemen met de studente, anderen hadden te horen gekregen dat hun paard was overleden bij een blikseminslag, of ziek was geworden en ingeslapen.

De studente is na het betalen van een borgsom op vrije voeten gesteld,  maar zal later voor de rechter moeten verschijnen.  De verwachting is dat ze in mei afstudeert.

Bron: Daily Mail

Foto: archief

Reacties