Strengere regels voor jeugdkaders dressuur

Strengere regels voor jeugdkaders dressuur

0 53

De KNHS besluit in overleg met bondscoach Tineke Bartels de kadercriteria voor de dressuurjeugd te verzwaren en die voor internationale uitzending aan te scherpen. Young Riders, Junioren of pony’s dienen voor het A-kader binnen een halfjaar minimaal drie keer een score van 69% te behalen tijdens een kadervormingswedstrijd. Voor opname in het B-kader geldt een score van 67% binnen een halfjaar.

De primaire reden om de criteria voor de Dressuur jeugdkaders aan te scherpen is dat het niveau (internationaal) gestegen is, waar de Nederlandse jeugd een grote bijdrage aan heeft geleverd. De KNHS stelt dat kadercombinaties sterk genoeg dienen te zijn om de KNHS te vertegenwoordigen op een kampioenschap. Daarom is het van belang de kwaliteit van de kaders op peil te houden zodat de kaderleden optimaal getraind en begeleid kunnen worden.

De nieuwe en verzwaarde criteria zijn met terugwerkende kracht per 1 januari 2013 geldig. Dit houdt in dat alle huidige kadercombinaties op 1 januari 2013 aan de scherpere eisen dienen te voldoen om opgenomen te kunnen blijven in één van de kaders. Vanaf 1 januari 2013 moeten ook de Young Riders en Junioren om internationaal uitgezonden te kunnen worden twee keer een score van 63% behaald hebben in een nationale Landenproef en/of Individuele proef, binnen negen maanden voorafgaand aan het betreffende evenement. De eisen zijn hiermee voor alle categorieën gelijk.

Bron: Hoefslag/KNHS

Reacties