Strengere criteria voor deelname AES-hengsten aan Belgische hengstencompetitie

Strengere criteria voor deelname AES-hengsten aan Belgische hengstencompetitie

Gerco Schroder - Glock's London N.O.P. (Approved bij AES) © DigiShots

De Belgische hengstencompetitie heeft in goed overleg met het Anglo European Studbook besloten om  vanaf 2019 alleen AES-hengsten met de status ‘Approved’ deel te laten nemen aan de rubrieken voor 4-, 5- en 6-jarigen springhengsten. De hengstencompetitie wil door middel van de strengere criteria het aantal deelnemers terugbrengen en de kwaliteit van de hengsten beter kunnen garanderen. De rubriek voor 7-jarigen blijft open voor alle hengsten met elke geregistreerde status bij AES.

Veel animo

‘We zijn blij om te merken dat er zoveel animo is voor deelname aan onze hengstencompetitie. Ook is het fijn dat er aan publiek geen gebrek is. Er ontstonden alleen te grote rubrieken, vooral die voor de jonge paarden, waardoor het programma te uitgebreid dreigde te worden. Vandaar dat we deze wijziging hebben aangebracht,’ legt directeur van den Oetelaar uit.

AES hengstenkeuring

Eigenaren die op dit moment de status ‘Registered’ of ‘Licensed’ hebben bij het AES stamboek krijgen de gelegenheid om hun hengst te laten promoveren naar de status ‘Approved’ . Wanneer dit lukt, kan de hengst alsnog deelnemen aan de Belgische hengstencompetitie. Op vrijdag 14 december is er de mogelijkheid om de hengst deel te laten nemen aan de AES hengstenkeuring in Schijndel. Door middel van een zadeltest zal er worden bepaald of de hengst de status ‘Approved’ krijgt of niet.

 

Bron: Anglo European Studbook

Foto: Digishots

Reacties