Stockholm: Ulrich wint wereldbekerwedstrijd

Stockholm: Ulrich wint wereldbekerwedstrijd

De Zwitserse vierspanrijder Werner Ulrich heeft zijn eerste Wereldbekeroptreden van dit seizoen winnend afgesloten. Ulrich won de vierde etappe van de FEI Wereldbeker in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Thuisrijder Tomas Eriksson werd tweede, voor de Duitser Georg von Stein.

Von Stein’s landgenoot Christoph Sandmann won gisteren de eerste wedstrijd, maar had vandaag problemen met zijn voorpaarden in de marathonhindernissen waardoor hij 20 strafseconden opliep en vierde werd. De vijfde plaats werd ingenomen door Fredrik Persson, voor wild card rijder Axel Olin.

Ulrich was zeer tevreden met zijn eerste plaats: “De eerste ronde reed ik voorzichtig, maar de tweede ronde heb ik gas gegeven. Het parcours lag me goed.” Ulrich maakte voor het eerst op de rechtsvoor positie gebruik van het paard waarmee zijn zoon enkelspanwedstrijden rijdt.

Georg von Stein moest zijn reservepaard inzetten nadat een van zijn paarden na de wedstrijd op zaterdagavond een koliekaanval had. Het dier werd direct door een veterinair bijgestaan en is inmiddels weer fit.

In tegenstelling tot het eerdere bericht, wordt in 2013 de Stockholm International Horse Show nog wel in de Globe Arena gehouden. In 2014 gaat het evenement verhuizen naar de locatie net buiten Stockholm.

 

Hoefnet/Hoefslag

Reacties