Stichting Roemeense Paarden in Nood bestaat tien jaar

Stichting Roemeense Paarden in Nood bestaat tien jaar

0 176

Stichting Roemeense Paarden in Nood hielp de afgelopen jaren honderden paarden. In september 2019 zet de stichting zich alweer 10 jaar in voor de Roemeense werkpaarden.

Begin

Het begon allemaal met een krantenartikel dat de leefomstandigheden van de Roemeense bevolking en dieren schetste. Kort na een praktijkonderzoek stond vast dat de Roemeense paarden hard hulp nodig hadden. Verschillende werkbezoeken met veterinaire hulp en hoefverzorging vormden de basis voor Roemeense Paarden in Nood. Tien jaar aar later is de stichting uitgegroeid tot een belangrijke pilaar in de hulpverlening van Roemeense paarden én boeren.

Koninklijke onderscheiding

Miryam Leenaars, voorzitter en drijvende kracht achter de stichting, ontving in augustus 2019 een koninklijke onderscheiding. Dit als blijk van waardering voor haar werkzaamheden voor de Roemeense werkpaarden en 25 jaar vrijwilligerswerk voor de Dierenbescherming.

Verschrikkelijke omstandigheden

Het vieren van het 10-jarig bestaan lijkt tegenstrijdig. Want het uiteindelijke doel is ervoor zorgen dat alle werkpaarden een goed leven kunnen leiden, maar het is nog lang niet zover. Veel werkpaarden in Roemenië hebben namelijk een hard bestaan. Ze moeten onder verschrikkelijke omstandigheden erg zwaar werk verrichten. Soms zwaar ondervoed, met een slechte hoefconditie en kreupel worden ze gedwongen vele kilometers af te leggen. Wanneer ze te zwak worden om te werken of wanneer de winter aanbreekt, worden ze aan hun lot overgelaten en in de meeste gevallen overlijden deze dieren. Niet uit onwil van de eigenaar, maar omdat zij de financiële middelen én kennis niet hebben. Met educatie, veterinaire- en hoefverzorging verbetert Stichting Roemeense Paarden in Nood het welzijn van deze dieren. Dankzij alle steun van donateurs en volgens kan de stichting haar werkzaamheden blijven uitvoeren en de dieren de broodnodige hulp verlenen.

Bron: persbericht

Reacties