Stichting Paardenopvang Achterhoek heeft onderdak gevonden

Stichting Paardenopvang Achterhoek heeft onderdak gevonden

zomer
foto: Jennifer-Fotografie
De Stichting Paardenopvang Achterhoek heeft eindelijk onderdak gevonden voor achttien mishandelde, verwaarloosde en getraumatiseerde paarden. Gerrit Simmelink van de stichting was al sinds december op zoek naar een definitieve plek voor de dieren.

Simmelink vertelt “De situatie was noodlijdend. Ik had geen uitzicht op een andere plek voor de paarden.” Toch is het nu gelukt, hij vond via via een stuk grond in Heelweg.

Stallen nodig

Op het terrein moeten nog wel stallen en omheiningen worden gebouwd. Daarom vraagt Simmelink iedereen die iets overheeft, materiaal of stallen die niet gebruikt worden, contact met hem op te nemen via Gelderland Helpt.

Tijdelijke oplossing

In december 2019 hoorde hij dat er geen plek meer was voor de paarden in een stal in Harreveld. Dankzij een uitzending van Gelderland Helpt werd in mei een tijdelijke oplossing gevonden: de paarden konden op verschillende plekken in het land worden ondergebracht. Maar die oplossing was verre van ideaal.

Serene plek

De paarden worden op 1 september met elkaar herenigd in Heelweg. “Het is een serene plek, ik denk dat we ons daar enorm thuis gaan voelen.”

Bron: Omroep Gelderland

Foto: Jennifer-Fotografie

Reacties