Steve Guerdats Evita naar Canadees talent

Steve Guerdats Evita naar Canadees talent

0 85
Evita
Kevin Jochems - Evita CHIO Rotterdam 2018 © DigiShots

De 11-jarige, Nederlands gefokte Evita (v. Canturano) boekte successen met Kevin Jochems en zette deze successeenreeks afgelopen jaar voort onder de Zwitserse Steve Guerdat. Evita won onder andere in Busto Arsizio, Lier, Samorin en Vejer de la Frontera. De merrie gaat haar carrière voort zetten onder Canadees talent Sam Walker.

Sam Walker

De Canadese stal Marbill Hill Fram kocht de merrie voor het 18-jarige talent. “Evita is een geweldige merrie en echt en toevoeging voor de stallen van Marbill Hill. Ik ben heel erg blij dat ik de kans krijg om nóg zo’n goede merrie voor Marbill Hill te rijden”, vertelt Walker aan World of Showjumping. Daarmee heeft hij het over Coralissa (v. Com Air), waarmee hij vorig jaar zilver won op het Noord Amerikaanse kampioenschap voor Young Riders.

Leon Thijssen en Kevin Jochems

Evita begon haar internationale carrière onder voormalig eigenaar Leon Thijssen. De combinatie debuteerte in de Youngster Tour in 2015. Vanaf 2017 kwam ze uit onder het zadel van Kevin Jochems, stalruiter van Thijssen. Deze combinatie won onder andere de 1.45m-proef op CSI4* Samorin en de 1.45/1.50m Grand Prix van CSI2* Lier.

In april 2019 nam Steve Guerdat de teugels over.

 

Bron: KWPN / World of Showjumping

Foto: Digishots

Reacties