Steve Guerdat wint Wereldbeker Bordeaux *video*

Steve Guerdat wint Wereldbeker Bordeaux *video*

LONGINES FEI JUMPING WORLD CUP 2020 - Steve Guerdat © FEI /Richard Julliart

De dertiende wereldbekerkwalificatie van het seizoen vond afgelopen weekend plaats in Bordeaux. Daar wist Steve Guerdat de overwinning op zijn naam te schrijven. Hij zadelde Victorio Des Frotards (v.Barbarian), het paard waarmee hij aan het begin van dit jaar ook al de Wereldbeker in Basel won.

Vertrouwen

Voor de Zwitserse Guerdat en zijn dappere Victorio Des Frotards liep het dit weekend zoals het moest lopen. Het vertrouwen van het paard lijkt te groeien en zijn galop naar de laatste hindernis was simpelweg adembenemend. Een fantastische aanwinst in de stallen van de Olympisch Kampioen van 2012. “Als je hem ziet, dan lijkt hij op een volbloed. Je verwacht niet veel als hij draaft, maar hij heeft een hele grote galop. Hij voelt nu heel goed aan en dit geeft me vertrouwen”, aldus de ruiter over zijn paard.

Speciaal karakter

Daniel Deusser werd tweede met Jasmien vd Bisschop, voor Niels Bruynseels en Ilusionata van’t Meulenhof. “Ik heb haar nu een jaar en het heeft wat tijd gekost om haar te leren kennen”, vertelt Bruynseels over zijn merrie. “Ze heeft veel bloed en een speciaal karakter. Haar vorige ruiter reed haar nooit los op wedstrijden. Ik heb dat de eerste wedstrijd geprobeerd, maar ben na twee minuten afgestapt. Ze is thuis heel fijn om mee te werken, maar op wedstrijden is ze helemaal anders. In Bordeaux kon ik haar longeren en ben ik er pas op gaan zitten toen er nog twee ruiters voor mij moesten.”

Alamo

Deusser wil Jasmien vd Bisschop meenemen naar de wereldbekerfinale in Las Vegas, Guerdat neemt waarschijnlijk Venard de Cerisy mee. Dit ondanks zijn goede resultaten met Victorio Des Frotards. “Ik wil bij mijn originele plan blijven”, aldus de man die deze finale al drie keer won. Vorig jaar won hij met Alamo, dat paard is vorige maand teruggegaan naar zijn Mexicaanse eigenaar. Gerardo Pasquel Mendez zal hem gaan rijden. “Alamo had een belangrijke plek in ons team en maakte deel uit van onze familie. Maar vanaf het begin wist ik dat hij terug zou gaan naar Gerardo. Hij zou eigenlijk al een jaar geleden weggaan, dus we hebben al een extra jaar met hem gekregen. Het is moeilijk om afscheid van hem te nemen, maar ik ben blij met waar hij nu staat. Ik ken zijn groom en ruiter, dat maakt het altijd wat makkelijker, maar we missen hem zeker!”

Bron: FEI

 

Reacties