Steve Guerdat aan kop in Wereldbeker Basel *video*

Steve Guerdat aan kop in Wereldbeker Basel *video*

Longines FEI Jumping World Cup -  Basel, St. Jakobshalle (SUI)

Steve Guerdat nam dit weekend deel aan de 90e wereldbekerkwalificatie van zijn indrukwekkende carrière. De Zwitser bekroonde die ervaring met een overwinning in de Wereldbeker van Basel, hij reed de Barbarian-zoon Victorio des Frotards.

Speciaal

“Deze overwinning is speciaal om verschillende redenen”, aldus Guerdat. “Het is een wedstrijd in mijn thuisland, maar ik ben hier nog nooit succesvol geweest. Nooit eerder viel ik hier in de prijzen in de belangrijke rubrieken, dus ik verwachtte niet veel. Vrijdag zetten we een hele mooie overwinning neer in de Grand Prix, toen was ik er niet zeker van om Victorio ook nog in de Wereldbeker te starten. Maar hij was heel fris en deed briljant werk in de barrage!”

Hoogte- en dieptepunten

Guerdat kocht Victorio in het voorjaar van 2019 samen met twee vrienden. “Het heeft wat tijd gekost om elkaar te leren kennen, maar ik heb er altijd in geloofd dat hij iets meer te bieden had. Hij heeft veel 2*- en 3*-wedstrijden gewonnen, maar we hebben hoogte- en dieptepunten gekend. Ik heb getwijfeld of hij het hoogste niveau aan zou kunnen, maar in Stuttgart in November deed hij heel goed. Hij begon me een super gevoel te geven deze winter, dus toen mijn beste paarden vakantie kregen, ben ik hem wat meer in gaan zetten.”

De pittige Victorio ziet er niet uit alsof hij makkelijk te rijden is, maar Guerdat laat de ruin in zijn waarde. “Hij heeft altijd zo gelopen. Ik dacht dat ik hem gehoorzamer kon maken, maar dat werkte niet. Toen heb ik me gerealiseerd dat ik hem moet vertrouwen en het hem op zijn manier moet laten doen, dan is hij gelukkig!”

Top drie

Fransman Julien Epaillard werd tweede in het zadel van de Quality-dochter Queeletta, voor Pieter Devos en de KWPN’er Apart (v.Larino).

Klik hier voor de volledige uitslagen.

Bron en foto: FEI

Reacties