Steve Guerdat en Bianca winnen Rolex Grand Prix in Windsor

Steve Guerdat en Bianca winnen Rolex Grand Prix in Windsor

0 199
Steve Guerdat, Bianca
Steve Guerdat en Bianca, FEI Longines FEI World Cup Paris 2018 © DigiShots

Gisteren won de Zwitser Steve Guerdat de spannende Rolex Grand Prix op de Royal Windsor Horse Show. Dertig ruiters namen het tegen elkaar op in het 1.60m-parcours. Tien combinaties bleven foutloos, en zorgden voor een erg spannende barrage.

Kraut ijzersterk

De Brit William Whitaker startte als eerste in de barrage, en bleef meteen foutloos. Zijn neef Robert Whitaker was sneller, maar kreeg vier strafpunten. De Italiaan Emanuele Gaudiano kwam daarna aan de leiding met Caspar 232 (v. Berlin), in een erg snelle tijd van 44.31 seconden. De Amerikaanse Laura Kraut snoepte daar echter nog 0.79 seconden af, met Catwalk 22 (v. Catoki Corofino). Kraut rijdt Catwalk nog maar sinds drie weken, maar toonde in de GP een staaltje van haar kunnen.

Supersnelle Guerdat

Bij de vier laatste starter zagen we twee Olympische kampioenen én de regerend Europees kampioen. Het werd dus erg spannend, en aan het einde trokken Steve Guerdat en zijn merrie Bianca (v. Balou du Rouet) aan het langste eind: ze bleven foutloos en waren nog 0.41 seconden sneller dan Kraut. Guerdat en Bianca finishten in 43.11 seconden. De Canadees Eric Lamaze en Fine Lady 5 (v. Forsyth FRH) zijn een van de snelste combinaties van het internationale circuit. Het zag er lang naar uit dat hij de overwinning zou binnenhalen, maar op de laatste hindernis kreeg hij nog vier strafpunten.

Guerdat zei na afloop: ‘Windsor is een goede locatie voor mij! Ik had vandaag een erg goed gevoel, Bianca is supergoed aan het springen en is geweldig. Dit is echter de eerste wedstrijd die we samen winnen. Ik ben heel blij voor haar, ze verdient het echt!

Bron: World of Showjumping

Foto: DigiShots

Reacties