Steve Guerdat opnieuw nummer één in wereldranglijst

Steve Guerdat opnieuw nummer één in wereldranglijst

Opnieuw weet Steve Guerdat de nummer één-plek in de Longines FEI World Rankings te bereiken. De Olympisch goud-winnaar loopt 74 punten voor op landgenoot Martin Fuchs.

Strijd tussen landgenoten

De 37-jarige ruiter nam in 2019 over het algemeen gezien de leiding over het klassement. Afgelopen maand zakte hij een plaats naar onderen. Hij moest de weg ruimen voor landgenoot Martin Fuchs. Nu, nadat hij in Januari de Grand Prix van Basel won met Victorio des Frotards, staat hij weer op nummer één.

Wereldbeker

Guerdat leidt niet alleen de Longines FEI World Rankings aan, maar ook het klassement van de Longines FEI World Cup. De ruiter heeft nog een andere grote wedstrijd (en misschien overwinning) in zicht, namelijk de finale van het wereldbekerseizoen in Las Vegas. Hier verdedigt hij de titel die hij al drie jaar draagt. Wint hij dit maal opnieuw de finale, dan gaat hij de boeken in als eerste ruiter sinds 1978 die voor de vierde opeenvolgende keer wint.

Top 10

Op de derde plaats in de ranking staat de Duitser Daniel Deusser. Hij scheelt enkel 29 punten met Fuchs. Op de vierde plaats, met een grotere puntenafstand, staat Ben Maher. De ruiter van Nederlands gefokte Explosion W reed 2988 punten bij elkaar. Peder Fredricson (SWE), Pieter Devos (BEL), Beezie Madden (USA), Darragh Kenny (IRL), Kent Farrington (USA) en Christian Alhmann (GER) maken de top 10 deze maand compleet.

Bekijk de volledige ranking hier.

Bron: FEI

Foto: Remco Veurink

Reacties