Nederland met A-team naar CHIO Aken

Nederland met A-team naar CHIO Aken

0 2444
Madeleine Witte-Vrees, Cennin
Madeleine Witte Vrees - Cennin CHIO Rotterdam 2018 © DigiShots

Bondscoach Rien van der Schaft heeft een sterk Nederlands team opgesteld dat van 17 tot en met 22 juli aan start komt in het Duitse Aken. Na lange tijd stuurt Nederland een A-team naar onze oosterburen. Ook in de landenwedstrijd voor de U25 ruiters is een ervaren team opgesteld met oog op het Europees Kampioenschap in eigen land.

Sterk team

Omdat het CHIO Aken, het grootste paardensportevenement ter wereld, meestal rond dezelfde tijd als Ermelo valt, blijft Nederland vaak achter met het team en stuurt vaak opkomende combinaties of leden uit het B-kader. Nu zal het NK Dressuur in Ermelo de week na Aken plaatsvinden. Vanuit de organisatie is er meerdere malen kritiek geleverd op de teams die Nederland afvaardigde en hebben ze zelfs gedreigd met het stopzetten van de uitnodigingen. Begin dit jaar beloofde Van Der Schaft een sterk team op te stellen.

Het Nederlandse team bestaat uit:

  • Madeleine Witte-Vrees – Cennin
  • Emmelie Scholtens – Apache
  • Hans-Peter Minderhoud – Zanardi
  • Anne Meulendijks – MDH Avanti N.O.P.

Anne Meulendijks zal haar debuut maken in het landenteam. Vorig jaar wist de jonge amazone nog alle CDIOU25 rubrieken te winnen met haar Avanti.

Charmeur en Boston STH

In de CDI4* rubriek komen Madeleine Witte-Vrees met Charmeur en Denise Nekeman met Boston STH aan start. In de internationale Lichte Tour rubriek komen geen Nederlanders aan start.

Ervaren U25-amazones

In de landenwedstrijd voor de U25 ruiters komen drie ervaren amazones aan start. Maxime van der Vlist zat vorig jaar al in het winnende team, terwijl Jeanine Nieuwenhuis en Jill Huijbregts hun debuut maken in het Deutsche Bank Stadion.

Het Nederlandse U25 team bestaat uit:

  • Jill Huijbregts – Zamacho Z
  • Jeanine Nieuwenhuis – TC Athene
  • Maxime van der Vlist – Bailey

Bron: Koen Gomes

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties