Stephanie van Veen: “Paarden mogen nooit een nummertje worden”

Stephanie van Veen: “Paarden mogen nooit een nummertje worden”

Stephanie van Veen

Stephanie van Veen begon twee jaar geleden met het bouwen van een pension- en traningsstal stal aan huis. Met minimale hulp en enkele tegenslagen heeft ze samen met haar man haar droom waar weten te maken.

“Toen we het huis kochten stond het nog helemaal leeg”, begint Van Veen haar verhaal. “We zijn begonnen met het bouwen van vier stallen en we hebben een bak aangelegd. Omdat ik toendertijd zelf maar twee tinkers had besloot ik de andere twee stallen te verhuren. Onze eerste pensionklant kwam gelijk met drie paarden dus we hebben toen stallen bijgebouwd, zo is het balletje gaan rollen. Ondertussen hebben we vijftien stallen, drie hectare land en een stuk waar paarden 24/7 buiten kunnen staan”.

Steeds leuker

Van der Veen geeft toe dat het niet altijd even soepel ging. “Ik ben twee jaar bezig geweest om de buitenbak goed te krijgen. Het was nog een hele klus om kleigrond zo te krijgen dat het in de winter ook goed droog blijft. De eerste tijd dat ik in de winter naar het achterste weiland liep met mijn kruiwagen vroeg ik me af waar ik aan begonnen was. Nu alles beetje bij beetje opknapt heb ik dat niet meer, het wordt steeds leuker”.

Ze vervolgt: “Ik ben blij dat ik de stap genomen heb. Als je ziet hoeveel vraag ik krijg van pensionklanten en  mensen die hun paard in training willen, had ik echt niks anders gewild. Het is een beroep wat ik super leuk vind. Het is echt mijn passie”.

Beste zorg

Naast de pensionpaarden staan er ook nog drie paarden van Van Veen op stal. “Ik heb op dit moment zelf een shetlander, een drachtige tinker en een dressuurpaard dat aan het inrijden ben. Een van mijn dromen is dat ik op een dag een binnenbak kan gaan bouwen. Daarnaast is mijn doel wel echt om mijn eigen paard op hoog niveau uit te brengen in de dressuursport. Toch vind ik het allerbelangrijkste dat ik de zorg kan blijven bieden die ik nu bied. Paarden mogen geen nummertjes worden. Er staan nu elf paarden hier op stal, maar ook als dat er straks dertig zijn zorg ik ervoor dat ze de beste zorg blijven krijgen”.

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Reacties