Stephanie Kooijman: “Jackson is een van mijn lievelingetjes op stal”

Stephanie Kooijman: “Jackson is een van mijn lievelingetjes op stal”

0 1177
Stephanie Kooijman - Jackson KWPN Young Dressage Talents 2018 © DigiShots

Stephanie Kooijman laat ‘met trots’ weten dat zij de mede-eigenaresse wordt van haar geliefde Jackson W. Kooijman leidde de Vivaldi-zoon zelf op toen hij nog volledig van Bas en Trudy Wilschut was. “Het is ook gewoon leuk om te kunnen zeggen dat je mede eigenaar bent van zo’n paard”, geeft de amazone toe.

Al snel speciaal

“Dit voelt echt heel gaaf”, reageert Kooijman enthousiast. “Ik ben er ook echt heel blij mee. Ik heb Jackson nu bijna twee jaar op stal staan. Vanaf het moment dat hij hier kwam had ik eigenlijk gelijk al een goede klik met hem. Hij is echt één van mijn lievelingetjes op stal. Hij lijkt ook een beetje op Winston, mijn oude paard. Ook in zijn doen en laten. Jackson heeft dezelfde instelling en soort karakter. Hij was dus al snel best wel speciaal voor mij.” In 2016 verkocht Kooijman haar voormalige topper Winston met pijn in haar hart. Het is dus best speciaal dat zij nu een look-a-like op stal heeft staan.

Fijne eigenaren

De eigenaren, straks de mede-eigenaren van Jackson zijn volgens de amazone erg fijne mensen. “De samenwerking gaat eigenlijk altijd heel goed. Bas en Trudy laten me echt mijn ding doen. Ze komen vaak kijken en gaan mee naar wedstrijden. Het zijn hele fijne mensen om mee te werken. Ik heb dan ook nooit een seconde gehad dat ik dacht: ‘Hij wordt onder m’n kont vandaan getrokken’. Maar, het is wel gewoon fijn als je een beetje extra zekerheid hebt. Dat je weet dat hij blijft, en je jezelf er zo een beetje in kan werken. En, het is natuurlijk gewoon leuk om te kunnen zeggen dat je mede-eigenaar bent van zo’n paard”, lacht Kooijman.

Potentie

Kooijman leidde de hengst zelf op tot waar hij nu is. “Hij was drie toen hij naar mij kwam, toen kon hij nog niets. Ik ben lekker met hem aan het werk gegaan. Hij pakt het eigenlijk allemaal heel snel op, je hoeft het maar één keer te vertellen en dan weet hij het. Dat is heel erg fijn met het aanleren van verschillende oefeningen. Ook is dat iets wat mij heel erg aanspreekt: dat ze het zelf willen doen en snel aanpakken. Dat is wat hij het vanaf het begin echt gedaan heeft en nog steeds doet. Voor mijn gevoel zit er daarom wel heel veel potentie in.”

Penny-meisje

Dat Jackson het goed doet onder het zadel moge duidelijk zijn. De combinatie behaalde met 83 punten de hoogste dagscore tijdens de voorselecties voor de Pavo Cup in Rotterdam deze zomer. Kooijman is echter ook ontzettend te spreken over het stalgedrag van de zwarte hengst: “Buiten dat hij heel knap en mooi is, is Jackson ook heel lief. Hij doet nooit moeilijk. Wat dat betreft ben ik soms nog wel een beetje een penny-meisje, ik kan uren staan poetsen. Hij geniet van het borstelen en de aandacht.”

Goede basis

Kooijman gaat rustig maar gestaag verder met de opleiding van Jackson. “Hij wordt in januari 6, dan komen er meer wedstrijden die we kunnen rijden. Daarvoor gaan we nog in de Subli Cups meerijden. Dat maken we af, we gaan kijken hoe ver we daarin komen. Hij leert super makkelijk en hij kan veel. Aan de hand van wat hij kan en hoe hij zich ontwikkelt kijken we of hij volgend jaar een Z1 proefje kan gaan lopen. Maar vooral zijn opleiding vind ik belangrijk, een goede basis moet er in zitten. Hiermee kan hij steeds een beetje hogerop komen.” 

“Ja, ik ben er echt heel blij mee”, sluit de amazone tevreden af.

Met trots mag ik jullie vertellen dat we een samenwerking aan gaan met Bas en Trudy Wilschut en we straks mede eigenaar…

Geplaatst door Stephanie Kooijman op Vrijdag 13 september 2019

Bron: Stephanie Kooijman / Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: © DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties