Stephanie Kooijman en Chagall D&R naar Jumping Amsterdam: “Het is niet normaal...

Stephanie Kooijman en Chagall D&R naar Jumping Amsterdam: “Het is niet normaal wat voor een kwaliteit dit paard heeft”

stephanie kooijman

Tijdens de Prix St. Georges op Jumping Amsterdam vanavond komen er veertien combinaties aan start. Deze week werd bekend dat ook Stephanie Kooijman en President’s Chagall D&R (v. Jazz) het deelnemersveld in Amsterdam gaan verrijken.

De combinatie verschijnt voor de derde keer aan start sinds Kooijman eind 2019 de teugels overnam. Maar ondanks het feit dat Kooijman en de 13-jarige hengst nog maar kort een combinatie zijn, vertrekt de amazone vol vertrouwen richting Amsterdam. “We lopen wat streepjes achter op de rest. De meeste deelnemers zijn al langer samen en hebben natuurlijk meer routine, maar we gaan er met een goed gevoel naartoe.”

Succesvol debuut

Het goede gevoel van Kooijman komt voort uit het overtuigende debuut van de combinatie op 22 december. Chagall en Kooijman behaalden met 68% de eerste plaats. Hun tweede wedstrijd van afgelopen weekend werd beloond met een bijna 69% en een tweede plek. “Hij verraste hij me wel een beetje met zijn power,” zegt Kooijman lachend. “Maar over het algemeen waren de eerste wedstrijden een goede start. Het is sowieso niet normaal als je voelt wat voor een kwaliteit dit paard heeft.”

Pennymeisje

De amazone omschrijft President’s Chagall D&R als een vriendelijk, werkwillig paard. “Hij is een heel leuk paard in de omgang, heel vriendelijk en lief.” Kooijman benadrukt dat ze dit een van de belangrijkste dingen vindt. “Hij geniet van aandacht en om geborsteld te worden. Ik klink misschien als een Pennymeisje, maar ik vind het belangrijk dat je, juist buiten het rijden om, bezig kan blijven met een paard. Je kan er natuurlijk ‘op gaan zitten’, maar hij moet ook voor je willen werken. Ik ken Chagall nog niet zo heel lang, maar je merkt dat hij al naar me toe gaat trekken. We bouwen een band met elkaar op en dat heb je nodig.”

Genieten

Voor Jumping Amsterdam heeft Kooijman ook nog contact gehad met Chagall’s voormalig ruiter, Patrick van der Meer. “Volgens Patrick vindt Chagall de ambiance van evenementen zoals Jumping Amsterdam heel erg leuk en zet hij zijn beste beentje voor. Voor nu probeer ik wat meer controle te houden ten opzichte van vorige week en gaan we er alles aan doen om een zo goed mogelijk proef neer te zetten. Het is sowieso al superleuk dat we daar mogen rijden, dus we gaan ervan genieten!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan/ Denise Meijer

Foto: Privé eigendom Stephanie Kooijman

Reacties