Steffen Peters en Suppenkasper winnen ook Wereldbeker kür

Steffen Peters en Suppenkasper winnen ook Wereldbeker kür

0 136
Steffen Peters - Suppenkasper
Steffen Peters - Suppenkasper FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Eerder deze week wonnen Steffen Peters en Suppenkasper (v. Spielberg) al de Wereldbeker in Wellington. Hij schreef ook de kür op muziek op zijn naam met 83,395%. Dat betekende dat de combinatie in zowel de Grand Prix als de kür op muziek hun persoonlijk record verbeterde. De ruiter verzamelde waardevolle wereldbekerpunten voor de Wereldbekerfinale in Las Vegas.

Grote prestatie

Peters vertelt “Iedere wedstrijd is een klein beetje beter geworden. In de Grand Prix hoorde ik de tenten klapperen, maar ‘Mopsie’ hoorde dat niet. Dat is een grote stap vooruit, want de eerste week hier was hij daar erg van onder de indruk. Een paard dat zo fijn te rijden is, zo zacht in de aanleuning is, zo perfect in de houding is, zo fijn aan het been is en zo makkelijk weer terugkomt; dat is een gevoel voor een 10. Ook de kür voelde fantastisch, ik heb een paar tranen weggepinkt. Het ziet ernaar uit dat we naar Las Vegas gaan, dat is een grote prestatie en iets waar ik lang van gedroomd heb.”

Fantastische ervaring

De Amerikaanse ruiter reed een nieuwe kür met een hoge moeilijkheidsgraad. Vooral de galoppirouette met daarin een overgang naar de piaffe en de stap leverde dan ook veel punten op. “Er zitten moeilijke oefeningen in, maar Mopsie was heel fijn ontspannen. Het is altijd geweldig om hier te rijden. Ik had hier nog nooit een kür gewonnen en die ervaring was fantastisch. Er was ontzettend veel publiek en het voelt goed om hen te belonen met wat moois” aldus Peters.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties