Steffen Peters en Suppenkasper met PR naar zege

Steffen Peters en Suppenkasper met PR naar zege

Steffen Peters - Suppenkasper
Steffen Peters - Suppenkasper FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Steffen Peters stuurde zijn Suppenkasper (v Spielberg) met een persoonlijk record naar de zege in de wereldbeker kür op muziek in Del Mar (Californië). Het was de achtste opeenvolgende zege voor de Amerikaanse ruiter en zijn 11-jarige KWPN-ruin.

Peters is gebrand op deelname aan de wereldbekerfinale volgend jaar in Las Vegas. Daar won hij de titel eerder in 2009 met Ravel (v Contango).

Steffen en de 11-jarige Suppenkasper noteerden in Del Mar een score van 80.990 procent. Dat was de hoogste score voor de 54-jarige Peters in drie jaar. De laatste topscore schreef hij op zijn naam met de nu gepensioneerde Legolas.

‘Mopsie’

Peters en Suppenkasper staan op plek 36 op de wereldranglijst. De ruin werd aangekocht door Four Winds Farm van Akiko Yamazaki en Jerry Yang met het oog op deelname aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar. “Ik ben heel trots op ‘Mopsie’ reageert Peters. Die bijnaam kreeg de bruine ruin van zijn vorige amazone Helen Langehanenberg.

“Ik kon er veel meer aan rijden dan tijdens de vorige wedstrijd en hij was veel meer ontspannen. De hele proef was precies op de muziek. Met dit gevoel kijk uit naar onze volgende wedstrijden in Luxemburg en – hopelijk- Aken.”

Heleen Langehanenberg liet zich vlak voor de verkoop van Suppenkasper nog uiterst lovend uit over de ruin. Ze vertelde dat ze nog nooit zo’n goed gevoel over een paard heeft gehad. “Het is een paard met alle mogelijkheden. Hij biedt zoveel aan, dat ik moet oppassen dat ik niet te snel ga.”

Wereldbekerwedstrijden

Steffen Peters heeft nu twee kwalificatiescores binnen op weg naar Las Vegas volgend jaar. Een combinatie plaatst zich voor de wereldbekerfinale wanneer drie scores zijn behaald in maximaal zes wereldbekerwedstrijden.

Normaal gesproken komen twee Amerikaanse combinaties aan de start, maar tijdens de laatste twee finales waren dat er steeds drie.

Zie ook: Suppenkasper vervangt Rosamunde in team USA

Bron: dressage-news.com

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties