Stefanie Wolf is gastruiter PAVO Cup

Stefanie Wolf is gastruiter PAVO Cup

0 321
Stefanie Wolf
Stefanie Wolf - Sorento CDI3* Roosendaal 2012 © DigiShots

Stefanie Wolf treedt dit jaar op als gastruiter bij de Pavo Cup, zo meldt het KWPN via haar website. De Duitse stalamazone van Johann Hinnemann is actief op Grand Prix-niveau en heeft met verschillende paarden deelgenomen aan het WK voor Jonge Dressuurpaarden.

Sorento

In 2016 bemachtigde Wolf met Saphira Royal (San Amour x Monteverdi) brons bij de zevenjarigen. Inmiddels brengt ze deze donkerbruine merrie internationaal uit op lichte tour niveau. Recent startte ze nog in Hagen, waar ze zich in de prijzen wist te rijden.  Wolf is ook de amazone die enkele jaren gelden de hengst Oldenburgse hengst Sorento (Sandro Hit x Donnerhal) op (internationaal) Grand Prix niveau uitbracht.  Deze hengst dekte ook de nodige merries in Nederland.

Juiste reacties

De Pavo Cup is geen onbekende competitie voor de ervaren amazone. Met de Jazz-zoon Elton John DVB, een fokproduct van Dressuurstal Van Baalen, reed zij in 2013 en 2014 de Pavo Cup-finale, met Erludine DVB (v.Jazz) eindigde zij als zesde in de finale. ‘Ik zag toen al dat het een mooie wedstrijd is voor opkomende dressuurpaarden in Nederland. Ik vond de kwaliteit van de paarden destijds hoog en het is voor mij een eer om ze dit jaar onder het zadel te mogen testen. Ik verwacht dat de kwaliteit van de paarden en de wijze van voorstellen van hoog niveau is.’ Waar gaat Wolf op letten? ‘Ik vind het belangrijk dat een paard drie goede gangen heeft, niet alleen een goede draf en bijvoorbeeld een mindere stap of galop. Alle drie de gangen moeten bovengemiddeld goed zijn. Onder het zadel is het gevoel voor mij heel belangrijk. Hoe is de mond van het paard? Laat hij me goed zitten? Geeft hij de juiste reacties? Als laatste denk ik aan de kracht in het achterbeen. Een paard met veel front en voorbeen is natuurlijk mooi, maar de motor moet duidelijk achterin zitten.’

Bron: KWPN / Hoefslag

Foto: Leanjo de Koster – Digishots

Reacties