Statement Internationaal Olympisch Comité over coronavirus en Tokio

Statement Internationaal Olympisch Comité over coronavirus en Tokio

olympische spelen coronavirus

Het Internationale Olympisch Comité (IOC) heeft zijn volledige toewijding geuit tegenover het succes van de Olympische Spelen in Tokio 2020. Het comité heeft een verslag onder ogen gekregen over welke maatregelen er tot nu toe zijn genomen ten opzichte van het coronavirus. Dit verslag is ontvangen met een stevig debat over de kwestie.

Veilige spelen

In februari is er al een team opgezet bestaande uit het IOC, Tokio 2020, gaststad Tokio, de regering van Japan en het WHO. Het IOC waardeert en steunt de maatregelen die genomen worden. De maatregelen vormen een belangrijk onderdeel van de plannen van Tokio om een veilige spelen te organiseren.

Eenheid en solidariteit

Het IOC zal het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie als leidende agentschap van de Verenigde Naties over dit specifieke onderwerp, blijven opvolgen. Het comité heeft zijn dank aan de WHO uitgesproken voor haar voortdurende waardevolle adviezen en samenwerking. Het IOC prijst tevens de eenheid en solidariteit van de atleten, Olympische Comités, internationale federaties en regeringen.

Nauw samenwerken

De nauwe samenwerking en flexibiliteit met betrekking tot de voorbereidingen voor de spelen. Met name de kwalificatie-evenementen, wordt op prijs gesteld. Alle belanghebbenden blijven nauw samenwerken om de uitdagingen die het coronavirus met zich meebrengt aan te pakken.

Voorbereiden op de spelen

Het IOC moedigt alle atleten aan om zich voor te blijven te bereiden voor de Olympische Spelen Tokio 2020. Het comité blijft atleten daarentegen voorzien van alle informatie en ontwikkelingen. Deze zijn wereldwijd te vinden op de website Athlete365.

 

Bron: Olympic.org
Foto: Remco Veurink

Reacties