Starttijden Nederlands Kampioenschap subtop bekend

Starttijden Nederlands Kampioenschap subtop bekend

0 1330
Adelinde Cornelissen - Governor
Adelinde Cornelissen - Governor KWPN Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

De KNHS heeft de starttijden van het Nederlands Kampioenschap Dressuur indoor in de subtop-rubrieken bekendgemaakt. De allereerste klasse die op zaterdag 2 maart wordt verreden is de Lichte Tour.

Daniëlle Heijkoop komt met Damirez als eerste in de ring in Ermelo om 09.00 uur.  Daarna volgen onder meer Joyce Heuitink met Gaudi Vita (v Apache), Jeanine Nekeman met Ferrari (v Apache) en Adelinde Cornelissen met Governor STR (v Totilas).

Amaliahal

Na de Lichte Tour worden in de Amaliahal achtereenvolgens de proeven bij de Young Riders, de kür van het ZZ-zwaar, de Lichte Tour, de Zware Tour, en de U25 afgewerkt.

In de Zware Tour zien we opnieuw Adelinde Cornelissen terug, dit keer met de door haar ouders gefokte ruin Zephyr (v Jazz) onder het zadel. Zij neemt het op tegen onder meer Emmelie Scholtens en Desperardo (v Vivaldi), Robin van Lierop en Cupido (v Rhodium), Hans Peter Minderhoud en Zanardi (v Rubels) en Maxime van der Vlist en Bailey (v Negro).

Vorig jaar ging de zege naar Diederik van Silfhout en Expression (v Vivaldi).

Willem Alexanderhal

In de Willem Alexanderhal wordt afgetrapt met het ZZ-Zwaar. Op de startlijst vinden we onder meer Dinja van Liere met Haute Couture (v Connaisseur), Adelinde Cornelissen met Goodman RWP (v Jazz) en Laurens van Lieren met Grandeur A (v Jazz).

Vorig jaar ging de zege in het ZZ-Zwaar naar Jonna Schelstraete en Grand Charmeur. Deze zoon van Charmeur wordt inmiddels bij de junioren uitgebracht door Micky Schelstraete.

Kadervormend

Na het ZZ-Zwaar is het de beurt aan de junioren en de children. Voor de children geldt de wedstrijd door de geringe deelname uitsluitend als kadervormend en niet als KNHS kampioenschap.

Ook voor alle andere categorieën telt het KNHS kampioenschap als kadervorming, daarom rijden de combinaties een klassieke proef en geen kür.

De toegang is tijdens alle KNHS Indoorkampioenschappen gratis.

Je vindt alle starttijden van het Nederlands Kampioenschap hier.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

 

Reacties