Stamboekkeuring in Bears levert 16 stermerries op

Stamboekkeuring in Bears levert 16 stermerries op

0 144

Op de late stamboekkeuring bij de VDL Stud in Bears verdienden 16 merries het sterpredicaat. De Baloubet du Rouet-dochter Maykel Vinia MB sprong naar 90 punten en werd voorlopig keur.

Voorlopig keur

Van de vijf driejarige springmerries sprong Maykel Vinia MB (v. Baloubet du Rouet) van de VDL Stud er letterlijk en figuurlijk bovenuit. Voor zowel reflexen, techniek als vermogen kreeg ze van juryleden Bart Henstra en Marcel Beukers 90 punten. “Dit is een bloedgemaakte merrie met een mooie voorhand en iets gezonken middenstuk. Ze galoppeert actief, springt met zeer vlugge reflexen en heeft veel bascule op de sprong. Daarbij maakt deze zeer atletische merrie de sprong achter telkens zeer goed af”, looft Henstra de merrie. Voor het exterieur kreeg Maykel Vinia MB 75 punten en aansluitend werd ze ook voorlopig keur verklaard.

Missminka

Twee driejarige springmerries behaalden 80 punten voor het springen. Missminka (v. Impressive VDL) scoorde 75 punten voor exterieur en werd ook voorlopig keur. “Dit is een aansprekende, correct gemodelleerde merrie met mooie voorhand. Ze galoppeert en springt met veel afdruk. Op de sprong toont ze een goed ruggebruik en ze maakt de sprong achter goed af. Voor nog hogere punten mocht ze in alles iets atletischer zijn.” Met 70/80 behaalde Magic Lady DN (v. Carrera VDL) het sterpredicaat. “Een hele jeugdige, iets arm bespierde merrie die telkens vlug en met veel afdruk van de grond springt. Ze heeft een opvallend goede sprongafloop en toont atletisch vermogen.”

Elite

Bij de oudere merries sprongen Jeune de Pomme (v. Carrera VDL uit Pomme) en Jardorette J (v. Harley VDL) met 80 punten naar het sterpredicaat. “De Carrera VDL-dochter heeft een fijne galop, waarin ze gemakkelijk changeert. Op de sprong taxeert ze goed, springt ze goed naar boven en toont ze veel inzet. De Harley-merrie is correct gebouwd en bij het springen toont ze veel inzet, is ze gretig en lijkt ze heel voorzichtig. Daarbij behoudt ze wel goed het overzicht.” Beide merries zijn ook voorlopig keur verklaard. Met het sportpredicaat op zak kon ook de Azteca VDL-dochter Gina het sterpredicaat in ontvangst nemen. Aansluitend werd deze correct gemodelleerde merrie met goede verhoudingen en prestaties op ZZ-niveau ook elite verklaard.

Dressuurmerries

Naast 15 springpaarden kwamen er tien dressuurmerries naar Bears. Met 75/80 verdiende Medina Fan Weerdenbras (v. Hennessy) het sterpredicaat. Ook zij werd voorlopig keur verklaard. “Dit is een goed in het rechthoeksmodel staande merrie met een aansprekende voorhand en hard fundament. Ze stapt actief en zuiver, ze draaft met een goed achterbeengebruik en schakelt gemakkelijk in beweging. De galop is ruim en met goede balans.” Met 70/80 werd Majesteit SNW (v. Dark Pleasure) ster en voorlopig keur. “De Dark Pleasure is een bloedmerrie die wat langer gelijnd zou mogen zijn. Ze heeft hard fundament en beweegt lichtvoetig. Ze valt op met haar goede souplesse en beentechniek, waarbij ze nog wat meer met de schoft omhoog zou mogen lopen.”

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties