Stalbrand in Bakel, paard en pony gered

Stalbrand in Bakel, paard en pony gered

brand
Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

In het Brabantse Bakel is in de nacht van zondag op maandag een paardenstal afgebrand. Het ging om een uitslaande brand, dus rukte de brandweer uit met twee blusvoertuigen. Er stonden een paard en een pony in de stal, die werden gered.

Vreemd geluid

De bewoners van het huis zijn op vakantie, dus pasten hun dochter en schoonzoon op het huis. Rond half twaalf schrokken zij op door een vreemd tikkend geluid, gevolgd door iets wat leek op vuurwerk. Toen ze poolshoogte gingen nemen in de achtertuin, zagen ze dat het bijgebouw naast de paardenstal al in brand stond. “We hebben meteen het paard en de pony eruit gehaald en 112 gebeld.” De man ademde daarbij rook in. Omdat hij zich daarna niet goed voelde, is hij voor de zekerheid nog onderzocht door een verpleegkundige van de hulpdiensten.

Ingebroken

De brandweer kwam met twee blusvoertuigen om de hevige brand te blussen. In de stal, die ook ging branden, stond een gasfles die door de brandweer naar buiten is gehaald. “Toen ik net mijn moeder belde over de brand, dacht ze meteen aan brandstichting. Want er is eerder ook al ingebroken”, zegt de dochter. Voor zover zij weet wordt het bijgebouwtje alleen gebruikt voor opslag en zijn er geen elektronische apparaten die – bijvoorbeeld door kortsluiting – de brand hadden kunnen veroorzaken. Op dit moment kan er echter nog niets met zekerheid worden gezegd over de oorzaak van de brand.

Bron: AD

Reacties