Stal Hendrix-competitie: “Vermogen raakt nooit uit de mode” aldus Arno Neessen

Stal Hendrix-competitie: “Vermogen raakt nooit uit de mode” aldus Arno Neessen

Don Diablo HX
Don Diablo HX bracht meerdere presterende nakomelingen

De KWPN Limburg / Stal Hendrix-competitie werd vrijdag 17 mei afgetrapt. Allessandra (v. Alvarino) wist onder Anne-Marie Poels de winst te behalen bij de vijfjarigen. Bij de vierjarigen moest K-Tanagra (v. Don Diablo HX) onder Mireille Couperus de koppositie delen met Celine RBF Z (v. Cape Coral RBF Z) onder Sophie Hinners.

Zo’n 150 vier- en vijfjarigen kwamen in deze wedstrijd aan de start. Zij zijn beoordeeld door Arno Neessen en Koen Olaerts.

Aan elkaar gewaagd

Voornamelijk bij de vijfjarigen kwam er een sterke kopgroep naar voren. Allessandra wist tweemaal een 8,2 te bemachtigen onder Poels. “Over het algemeen vielen de vijfjarigen op met hun maat, formaat en vermogen. Dat kwam zeker in de kopgroep naar voren. Vermogen raakt nooit uit de mode, dus dat zien we graag in een paard,” licht jurylid Neessen toe. “Dat is van de winnares Alessandra ook een duidelijk positief punt. Zij lijkt heel veel in huis te hebben en werd heel goed voorgesteld.”

Met net een tiende minder dan Allessandra, scoorde Balladour (v. Baloubet du Rouet) onder Rob Heijligers een 8,2 voor springen en een 8,1 voor de rijderij. “Die twee paarden zaten heel dicht bij elkaar. Balladour viel op met zijn voorzichtigheid, vermogen en flexibiliteit. Net als Alessandra een heel compleet en goed rijdbaar springpaard.”

Poels had ook de als derde geplaatste Out of the Blue (v.Horion de Libersart) onder het zadel. De schimmel verdiende een 8,1 en een 8. “Opnieuw een springpaard met veel potentie. Hij springt super van de paal, is fijn te rijden en toont ook voldoende vermogen. Vandaag net wat minder dan zijn twee voorgangers maar absoluut een paard om in de gaten te houden.” vertelt Neessen.

Don Diablo HX

Uit een beperkt aantal dekkingen, leverde sporthengst Don Diablo HX de gedeelde winnaar K-Tanagra en de als achtste geplaatste Kardinaal HX, die bij het KWPN goedgekeurd is. K-Tanagraeingigde vorig jaar als vierde in de NMK-finale in Ermelo, en verdiende in Koningsbosch onder het zadel een 7,6 voor springen en een 7,9 voor wijze van gaan in het parcours. “Deze merrie liet veel vermogen zien en sprong met gemak en goede rijdbaarheid. Over het algemeen vonden we de vierjarigen nog wat aan de groene kant, en we verwachten dan ook dat ze veel progressie gaan maken binnen de competitie. K-Tanagra was qua rijderij één van de beste paarden van de dag.” zegt Neessen over het dier.

Gedeelde eerste prijs

De eerste prijs van K-Tanagra moest zij delen met een andere troef van dezelfde stal. Celine RBF Z werd onder Sophie Hinners voorgesteld. Deze merrie scoorde een 7,8 en een 7,5.“In de rijderij was deze merrie nog iets minder bevestigd maar ze werd wel heel goed gereden. Celine RBF Z valt op met haar lossigheid en lijkt ook over vermogen te beschikken.”

Number One Butterfly Z (v. Numero Uno) wist onder Henry de Wulf de derde plaats te bemachtigen. Met een 7,4 en een 8,1 volgde hij de winnaars op minimale afstand. “Een fijn springpaard dat zich al heel goed liet rijden in het parcours,” aldus Neessen.

Finale in Kessel

De competitie vervolgt op 8 juni in Sevenum, gevolgd door 19 juni in Reuver en 28 juni in Kronenberg. Voor het eerst wordt de finale verreden tijdens Jumping Peel & Maas. Daar komen de beste 30 paarden per leeftijdscategorie over drie selectiewedstrijden voor in aanmerking.

Bron: Persbericht

Foto: Archief

Reacties