Ook Spruce Meadows Summer Series gecanceld vanwege coronavirus

Ook Spruce Meadows Summer Series gecanceld vanwege coronavirus

De 45e editie van Spruce Meadows Summer Series, een van de grootste wedstrijden ter wereld, gaat niet door. Vandaag heeft de organisatie bekendgemaakt dat zij de wedstrijd afgelasten vanwege het coronavirus.

Onvoorspeldbaar

“De duur van deze pandemie is onvoorspelbaar”, reageert de organisatie. “We hebben met grote spijt de moeilijke beslissing genomen om Spruce Meadows te annuleren. Daarmee volgen we de richtlijnen van de World Health Organization en de Canadese overheid. De gezondheid en het welzijn van onze sponsoren en hun werknemers, onze deelnemers, officials, vrijwilligers, fans, de media, het personeel van Spruce Meadows en de gemeenschap als geheel is voor ons van het grootste belang. We nemen deze beslissing om iedereen te beschermen, voor vandaag en voor onze toekomst. We hopen oprecht iedereen terug te zien op Spruce Meadows wanneer de tijd daar is en we het coronavirus veilig achter ons kunnen laten.”

Verzetten

De Spruce Meadows’ Summer Series stond van 3 juni tot en met 5 juli op het programma. Er zou vier weken lang op 5*-niveau worden gereden, daarnaast zou deze wedstrijd een observatiemoment zijn voor Tokio 2020. Canada gaf vannacht al aan dat de Canadese sporters niet naar Tokio gaan, mochten de Spelen deze zomer plaatsvinden. Wel ondersteunen zij het plan om de Olympische Spelen naar 2021 te verzetten. Dit zou de eerste keer zijn dat de Spelen worden verzet, eerder werden ze wel al drie keer gecanceld, dit vanwege de eerste en tweede Wereldoorlog.

Bron: Horse Network/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties