Springtalent Jersey Kuijpers: ‘Commanchi geeft heel veel vertrouwen’

Springtalent Jersey Kuijpers: ‘Commanchi geeft heel veel vertrouwen’

0 203
Jersey Kuijpers met JK Horsetrucks Commanchi tijdens het Dutch Youngster Festival in Wierden
Foto: Wendy Scholten

De nog maar net 12-jarige springamazone Jersey Kuijpers timmert met haar hengst JK Horsetrucks Commanchi (v. Cassini I) al flink aan de weg in het internationale Children-circuit op 1.30m niveau.

‘Commanchi is altijd ons eigendom geweest,” vertelt de amazone. “Ik ben met hem opgegroeid en dat maakt alles extra bijzonder.”

Kuijpers was met de opvallend getekende donkerbruine één van de best presterende Nederlandse combinatie in de jeugdrubrieken in Wierden en in het Duitse Hagen.

Geen balk laten vallen

“Waar ik het meest blij mee ben is dat Commanchi tijdens de wedstrijden in Wierden en Hagen acht omlopen achter elkaar heeft gesprongen zonder één balk te laten vallen.”

Op het Dutch Youngster Festival in juni in Wierden was de vierde prijs in de individuele omloop van de Nations Cup en de vierde prijs in de Grote Prijs het resultaat.

Een week later presteerden ze opnieuw constant in het Duitse Hagen met een 7e en een 11e plaats in de Nations Cup omloop voor individuele ruiters en de Grote Prijs.

1.60-niveau

De opvallende hengst werd voorheen onder meer uitgebracht door Jerseys moeder Sacha Dito en Jörg Naeve. Onder Naeve liep Commanchi op 1.60 m-niveau en deed hij onder meer mee in wedstrijden in de Global Champions Tour en Nations Cup wedstrijden voor Duitsland. “Toen hij bij ons terugkwam, mocht ik hem gaan rijden. Ik was toen bijna elf.”

De bij Zangersheide en het Holsteiner verband goedgekeurde hengst is inmiddels 18 jaar oud. Kuijpers maakte afgelopen april haar debuut bij de Children, ze werd toen vijfde op het NK in Mierlo. “Ik had nooit verwacht dat ik gelijk zo hoog zou eindigen. Het een heel safe paard dat niet snel fouten maakt. Dat geeft zoveel vertrouwen.”

EK Children

De amazone wil graag zo ver mogelijk komen met Commanchi. “Het zou gaaf zijn als ik met het team mee kan naar het EK Children in De Wolden in juli, al is het maar om ervaring op te doen. Sowieso wil ik beter worden door nu veel ervaring op te doen op grote wedstrijden.”

Kuijpers rijdt gemiddeld drie paarden op een dag, gelijk na schooltijd. “Mijn vriendinnen gaan na school shoppen in de stad. Ook leuk, maar ik ga toch echt het liefst paardrijden.”

Bron en foto: Wendy Scholten

Reacties