Springruiters sluiten Indoor Hartje Drenthe af

Springruiters sluiten Indoor Hartje Drenthe af

0 217
Chantal Regter en Haskal

Sinds eind december staat Paardensportvereniging Stroomruiters in Beilen in het teken van Indoor Hartje Drenthe. Na onder andere de Oostermoer Kei, wordt er vanmiddag aangevangen met de springrubrieken. Deze worden op zaterdag 18 januari afgesloten met het hoogtepunt van het programma: de Grote Prijs van Beilen.

Chantal Regter

Oud-winnaars zijn klaar om opnieuw te schitteren en wellicht als winnaar van de Grote Prijs van Beilen de piste te verlaten. Chantal Regter uit Assen wist vorig jaar met Haskal (v.Cardento) de hoofdprijs te pakken in een enerverende barrage in de manege aan de Hoefslag in Beilen. Deze editie komt ze opnieuw naar Indoor Hartje Drenthe en ze neemt haar winnende paard Haskal wederom mee. Daarnaast rijdt Regter ook met een ander favoriet paard van haar: Quilando (v.Quintender). Met dit paard won Regter afgelopen zomer een 1.45m-rubriek tijdens het CH de Wolden. In oktober won ze met Quilando de Grote Prijs Indoor Salland en dat betekent dat ze zeker tot een van de favorieten voor de hoofdprijs in Beilen gerekend mag worden.

Regionale toppers

Regter krijgt opnieuw tegenstand van Maureen Bonder, die amazone die verleden jaar in de Grote Prijs haar meerdere in Regter moest erkennen. Misschien dat de amazone uit Schoonoord revanche kan nemen. Indoor Hartje Drenthe kan rekenen op meer regionale toppers, want ook Albert Zoer heeft ingeschreven, evenals Mark en Julia Houtzager en Bert-Jan Zuidema. Deze laatste ruiter werd in oktober derde in de Roelofsen Winter Classic in Hellendoorn, net achter Angelique Hoorn die tweede werd. Ook deze amazone maakt haar opwachting op de finaledag van Indoor Hartje Drenthe. Verder komen Weite Oldenziel, Marcel de Boer en diens nog maar 14-jarige, talentvolle zoon Wesley in actie.

Eigen vereniging

De verrassende winnaar van 2018, Laura Slager geeft eveneens acte de préséance. Ook Karim Farez, de in Veeningen wonende Libanees, komt in actie op de slotdag van Indoor Hartje Drenthe. Vanuit de eigen vereniging Stroomruiters uit Beilen doet Arjen Lomulder mee. Voor Indoor Hartje Drenthe zadelt hij in beide rubrieken voor eigen publiek zijn paard Global (v.Cardento) van de fokkers Henk en Fina Grol Muntendam. Met dat paard kwam Lomulder bij het IICH Groningen in Zuidbroek in de grote finale M.

Programma

Het springen, dat bij de paarden maar liefst 900 aanmeldingen kent, begint vrijdag 10 januari met de BB en B rubrieken, die ook zaterdag en dinsdag aan bod komen. Zondag staan de B en L rubrieken op het programma en woensdag de L-combinaties. Donderdag 16 januari de M-combinaties en vrijdag eveneens, maar dan aangevuld met de Z en ZZ rubrieken. Vrijdagavond 17 januari staan de finales van B en L gepland. Op de slotdag, zaterdag 18 januari, de M, Z en ZZ pony’s en ’s avonds de M en gecombineerde Z en ZZ finale, de Grote Prijs van Beilen.
Belangstellenden hebben alle dagen gratis entree, ook bij de Grote Prijs.

Bron: Indoor Hartje Drenthe

Foto: Henk Lomulder

Reacties