Frank Schuttert blikt vooruit op NK: “Ik heb er zeker vertrouwen in”

Frank Schuttert blikt vooruit op NK: “Ik heb er zeker vertrouwen in”

Frank Schuttert - Beautiful Red CH Mierlo 2018 © DigiShots

Van 25 tot 28 april vinden de Nederlandse Springkampioenschappen plaats in Mierlo. Frank Schuttert staat ook dit jaar weer op de deelnemerslijst, waar hij zijn behaalde titel zal kunnen verdedigen. “Als je meedoet heb je altijd kans” zegt Schuttert gekscherend.

Krachtmeting

Het NK springen in Mierlo is voor de senioren de eerste grote krachtmeting van het nieuwe buitenseizoen. Het NK is daarmee ook een belangrijk observatiemoment voor bondscoach Rob Ehrens. “Ik kan zien hoe iedereen uit het winterseizoen gekomen is en welke nieuwe combinaties er aan zitten te komen,” vertelt hij. “Mierlo heeft mij ieder jaar weer heel veel informatie gegeven en het is een mooie aftrap van het komende seizoen.”

Kampioenstitels

Op de deelnemerslijst van het NK senioren staat regerend kampioen Schuttert, maar ook de voormalige kampioenen Jur Vrieling, Leopold van Asten en Jeroen dubbeldam. KNHS-Talententeamleden Lars Kesten en Kevin Jochems staan ook bij de senioren ingeschreven. Op de vraag of hij zijn titel kan verdedigen, reageert Schuttert het volgende: “Als je meedoet heb je altijd kans, maar de concurrentie is groot.”

Ander paard

Op de vraag of hij weer met Beautiful Red zijn titel gaat verdedigen antwoordt de huidige kampioen ontkennend. “Nee, Beautiful Red is vorig jaar bijna gelijk na het kampioenschap verkocht. Nu heb ik een andere troef, hoop ik! Ik ben met Lyonel D (v. Little Joe II) sinds januari een combinatie samen, dus we moeten nog wel aan elkaar wennen. Hij is 10 jaar, we hebben net een paar parcoursen gereden samen. Dit wordt zijn eerste serieuze test. We hebben ons goed buiten voorbereid bij onder andere de Peelbergen. We zullen zien hoe het afloopt, maar ik heb er zeker vertrouwen in. Hopelijk valt alles nu op de goede plek en kunnen we een mooi kampioenschap gaan rijden.”

Niet gewonnen geven

Schuttert weet niet of hij opnieuw de Nederlandse titel binnen zal slepen dit jaar. “Als je meedoet heb je altijd kans, maar de concurrentie is groot. Hopelijk kunnen we een goede start maken, ik vind de eerste dag heel belangrijk. Hopelijk kunnen we daarna in de flow blijven voor de laatste dagen.” Over de concurrentie zegt het voormalige Rabo Talent van het Jaar: “Ik denk dat er zeker een paar combinaties zijn die al een stuk meer op elkaar ingespeeld zijn, maar we gaan ons niet gewonnen geven. Ik ben benieuwd wie er op zondag op het podium zal staan!”

 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: DigiShots

Reacties