Springruiter Conor Swail aangehouden wegens geweldpleging

Springruiter Conor Swail aangehouden wegens geweldpleging

0 3696
Conor Swail - Lansdowne FEI European Championships 2013 © DigiShots

De Ierse springruiter Conor Swail wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij zou eind maart bij zijn huis in Wellington een 22-jarige vrouw hebben mishandeld en haar hebben vastgehouden tegen haar wil.
Dat meldt de website caledonenterprise.com

De vrouw belde de politie toen Swail agressief en gewelddadig werd, staat in een verklaring van de politie in Palm Beach. Volgens de vrouw krabde ze de Ier omdat hij haar bij haar nek vasthield en tegen haar hoofd sloeg. Hij liet haar los nadat ze begon te schreeuwen.

Wurggreep

Toen de politie arriveerde weigerde Swail het huis te verlaten. Dat leidde tot een woordenwisseling en in een handgemeen met agenten waarbij Swail in een wurggreep moest worden genomen. Nadat hij voor behandeling in het ziekenhuis was geweest is hij aangehouden en in staat van beschuldiging gesteld. Na het betalen van een borgsom van 7.000 dollar mocht hij naar huis.

Swail wordt verdacht van geweldpleging, mishandeling van een politieagent en voor verzet tegen zijn aanhouding.

Prijzengeld

De 45-jarige Swail verscheen dit jaar veelvuldig aan de start van springwedstrijden in Wellington, onder meer met de merrie Flower (v Bon Ami) en de hengsten Rubens Ls La Silla (v HH Rebozo) en Quite Cassini (v Cassini I). Hij reed tijdens zijn springcarrière al twee miljoen dollar aan prijzengeld bij elkaar.

Swail staat op plek 41 van de Longines FEI World Cup ranking. Hij was volgens de online-krant niet bereikbaar voor commentaar.

Op de website palmbeachpost.com staat een politiefoto van de springruiter met een behoorlijk gehavend gezicht.

Bron: caledonenterprise.com

Foto: DigiShots

Reacties