Springruiter een voormalig bondscoach Bert Romp (59) overleden

Springruiter een voormalig bondscoach Bert Romp (59) overleden

0 26479
bert romp

Springruiter Bert Romp is overleden, meldt Equnews. Romp kreeg woensdag bij het laden van een paard een klap tegen zijn hoofd en raakte ernstig gewond.

Donderdag is hij aan zijn verwondingen overleden.

De KNHS heeft het overlijden van de voormalig bondscoach bevestigd en komt later met een verklaring.

Jumping Legend

Bert Romp maakte deel uit van het Nederlandse team dat goud won op de Olympische Spelen in Barcelona. Tijdens de jubileumviering van Indoor Brabant werd hij vorig jaar gehuldigd tot Jumping Legend. Hij won deze speciale rubriek, waarin bekende topruiters de strijd met elkaar aangaan, met zijn 10-jarige hengst Contento (v Lord Z).

bert romp
Bert Romp – Contento
Indoor Brabant 2017
© DigiShots

Romp begon zijn carrière als springruiter in de jaren ’70 als stalruiter bij Henk Nooren. Daarna stapte hij over naar Stal  Opstalan in 1983. Tijdens deze periode won hij vele internationale prijzen met de hengst Renville. Daarnaast werd hij gevraag als bondscoach van de junior springruiters.

Eigen stal

In 1990 startte Bert Romp zijn eigen stal in Goirle en behaalde Olympisch succes in Barcalona met Waldo E.  Hij maakte deel uit van het team dat de gouden medaille won, maar alleen de drie beste ruiters, Jos Lansink, Piet Raijmakers en Jan Tops, kregen een medaille.

Daarna won Romp vele prijzen met de hengst Mr. Blue, waaronder de Volvo World Cups in Berlijn en Parijs, en waren ze de beste in de German Masters in Stuttgart. Ook was er teamzilver op het EK in Mannheim in 1997.

FEI wereldranglijst

Met Samantha (v Silvester) maakte Romp deel uit van het oranje team tijdens de Olympische Spelen in Atlanta in 1996. Deze successen brachten hem in de top 10 van de FEI wereldranglijst.

bert romp

In 2000 werd Romp bondscoach van de Nederlandse senioren. Zij werden vierde op de Olympisch Spelen in Athene in 2004.

De drie zonen van Romp, Remon, Ruben en Jesper, zijn alle drie actief als springruiter.

Foto’s: Remco Veurink / Digishots

bert romp

 

Reacties