Springonderdelen Olympische Jeugdspelen in 2022 in Aken

Springonderdelen Olympische Jeugdspelen in 2022 in Aken

Arena CHIO Aachen 2014 © DigiShots

Goed nieuws voor de combinaties die aan de start zouden komen op de ondertussen uitgestelde Olympische Jeugdspelen. Van 28 juni tot 3 juli wordt in Aken de FEI Jeugdspringcompetitie gehouden. In de eerste instantie stonden de Olympische Jeugdspelen in Senegal voor 2022 op de planning, maar gezien de momenteel gaande pandemie stelt het Olympische Comité deze Spelen uit tot 2026.

“We zijn verheugd dat het IOC het initiatief voor een vervangend toernooi heeft gesteund en dat het nu zal plaatsvinden op de wereldberoemde toernooisite in Aken”, vertelt FEI-voorzitter Ingmar de Vos. “De jeugd is onze toekomst. Wij moeten de ontwikkeling van jeugdwerk in de paardensport behouden om deze nieuwe generatie atleten te blijven inspireren. ”

Format

Deelname aan de Olympische Jeugdspelen is volgens hem een ​​belangrijke motivatie voor atleten die hen helpen om in de topsport te blijven. Als de YOG pas in 2026 had kunnen plaatsvinden, zou het te laat zijn geweest voor die ruiters die dan al te oud zijn. Deelnemers tussen de 14 en de 18 jaar kunnen meedoen med deze wedstrijd.

Het format van het toernooi blijft hetzelfde als dat van de Olympische Jeugdspelen. 30 combinaties uit 30 landen uit zes continenten strijden tegen elkaar. Zowel als in een continentaal team, als in een individuele competitie. Zoals gebruikelijk rijden ze tijdens de Jeugdspelen op paarden die door de organisator ter beschikking worden gesteld.

Bron: St.Georg

Foto: DigiShots

Reacties