Springmerrie Quorida de Treho met pensioen

Springmerrie Quorida de Treho met pensioen

0 165
Romain Duguet , Quorida de Treho
Romain Duguet - Quorida de Treho FEI European Championships Aachen 2015 © DigiShots

Quorida de Treho, de topmerrie van de Zwitserse springruiter Romain Duguet, gaat met pensioen. De 14-jarige merrie raakte vorig jaar geblesseerd en nu blijkt dat ze niet meer op haar oude niveau terugkomt.

Na de blessure was het seizoen voor de vosmerrie voorbij. Dit jaar maakte de Kannan-dochter haar wedstrijd-debuut, maar niet hoger dan op 1.35-niveau.

Beste paard

Duquet verliest met Quorida de Treho zijn beste paard. In 2015 maakte de combinatie deel uit van het Zwitserse team dat brons won op het EK en daarmee stelden ze meteen een startplaats voor de Olympische Spelen in Rio veilig.

Op de spelen werd het team, met Duquet en Quorida de Treho zesde. Ook waren ze succesvol tijdens grote concoursen in Parijs en in Helsinki.

Tweede leven

Op zijn Facebook-pagina bedankt de ruiter de merrie waarmee hij ‘dromen realiseerde’. ‘Zelfs de gekste. Ik dank onder meer mijn eerste vijfsterren overwinning aan haar. Coco heeft altijd haar best gedaan. Zoals in Helsinki, waar we tweemaal de wereldbekerwedstrijd wonnen. Quorida de Treho is een van de beste paarden ter wereld. Charismatisch en sympathiek als ze was, stond Coco altijd in het middelpunt. Mede door ons toegewijde team is ze zo succesvol geworden. Nu is het tijd om deze geweldige dame haar tweede leven te laten beginnen. Bedankt voor alles, mijn Coco.’

Bron: St-Georg

Foto: Digishots

 

 

Reacties