Springhengsten uit K- en L-jaargang presenteren zich in aanlegtest tijdens KWPN Hengstenkeuring

Springhengsten uit K- en L-jaargang presenteren zich in aanlegtest tijdens KWPN Hengstenkeuring

0 125
Kannan Jr KWPN Hengstenkeuring 2018
Kannan Jr KWPN Hengstenkeuring 2018 © DigiShots

Als vervanger van de hengstencompetitie worden de springhengsten geboren in 2015 en 2016 tijdens de online KWPN Hengstenkeuring gepresenteerd in een aanlegtest.

Onder eigen ruiters

Onder de eigen ruiters springen de hengsten in deze aanlegtest tweemaal een parcours. Uit de K-jaargang komen zeven hengsten naar Ermelo, uit de L-jaargang zijn dat er 15. Zo wordt het onder meer een online weerzien met kampioenshengst Kannan Jr. (v. Cornet Obolensky), die wordt gereden door Wolfgang Zimmermann, de met hoge punten goedgekeurde Kallmar VDL (v. Carrera VDL) onder Jur Vrieling en Blom Cup-kampioen Kardinaal HX (v. Don Diablo HX) onder Pieter Keunen. Ook hengstencompetitiewinnaar Kincsem (v. Carrrera VDL) zal zijn opwachting maken, onder het zadel van Alex Gill.

Vijfjarige hengsten

De met 90 punten goedgekeurde Aganix du Seigneur-zoon Lambada Shake AG zal door Tim van den Oetelaar gepresenteerd worden in de aanlegtest voor vijfjarige hengsten. Daarin komen onder meer ook de getalenteerde Lifeguard (v. F-One USA) met Mathijs van Asten, Logan (v. Cornet’s Balou) met Bart van der Maat, Lingo van de Watermolen (v. Connect) onder Steven Veldhuis en Lazzaro (v. Homerun) onder Sjoerd Kommers in actie.

Bekijk hier de startlijsten voor de aanlegtesten die op 6 februari live te volgen zijn op KWPN.nl.

Bron: KWPN

Vergelijkbare artikelen

Reacties