Zwitserse overwinning in Helsinki; Van de Pol zevende

Zwitserse overwinning in Helsinki; Van de Pol zevende

0 182

Een flink aantal van dertien combinaties kreeg Louis Konickx in de barrage van de CSI5* wereldbekerwedstrijd in het Finse Helsinki. De ruiters die bovenaan wilden eindigen moesten dus flink risico nemen en dat zorgde voor een uiterst spannende strijd. Vijfde starter Steve Guerdat met Nino des Buissonnets (v. Kannan) zette de tijd neer waarop de rest zich kon stukbijten: 37,61 seconden. Jessica Mendoza volgde de lijn van haar voorganger met haar felle AES-merrie Spirit (v. Tornado vv. Darco); de klok bleef stilstaan op 36,96 sec en die tijd leek lange tijd niet te kloppen. Mario Stevens heeft een heel ander soort paard, met de groot galopperende  Brooklyn, maar ook hij ging ervoor me de tienjarige Baloubet du Rouet-zoon: 37,73. Ook Marcus Ehning redde het niet met zijn ongelooflijke Comme Il Faut (v. Cornet Obolensky): 37,94.

Henk van de Pol deed een geweldige poging met zijn A-kaderpaard Willink, maar zijn effectieve stijl was niet voldoende voor een heel erg snelle tijd; daarvoor draait de grote Twister-zoon toch niet snel genoeg. 38,27 was de snelst haalbare tijd voor de Nederlander. Hij zou daarmee uiteindelijk op het maximale resultaat in dit deelnemersveld op dit moment uitkomen: zevende. Embassay II (v. Escudo) van Hans-Dieter Dreher probeerde zijn lichaam ook in de goeie bochten te wringen, maar ook hij redde het niet: derde tijd. Dan de Zwitsers Romain Duguet met Quorida de Treho. Niet meteen een van de vooraf getipte winnaars; ook de Kannan-merrie lijkt niet het ideale type voor een snelle indoor wedstrijd, maar met een sterke wil en een super meewerkend paard met veel scope lukt het toch: de chronometer staat stil op 36,85 seconden. Daniel Deusser leek de beste papieren te hebben om bovenaan te eindigen met zijn Cornet-zoon Cornet d’Amour. De gemakkelijk springende schimmel redt het echter niet: 37,13 en derde tijd.

Een aantal favorieten viel door de mand in het Finse Helsinki op de vijfsterren FEI-wereldbekerwedstrijd. Jur Vrieling’s VDL Zirocco Blue (v. Mr. Blue) kreeg een pechbalk, evenals Kevin Staut met Silvana HDC (v. Corland). Landgenoot Patrice Delaveau met Carinjo moest zelfs opgeven, als enige combinatie. Leopold van de Pol beëindigde het parcours met 13 strafpunten met NK-kampioen VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker).

Uitslag CSI5*-W Helsinki.

Foto:  Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties