Zirocco Blue-zoon KSS veilingtopper

Zirocco Blue-zoon KSS veilingtopper

0 46

Traditiegetrouw werd de veiling geopend met een veilingstuk voor het goede doel. Ditmaal betrof het openingsstuk een dekking van Zirocco Blue VDL, beschikbaar gesteld door VDL Stud te Bears. De opbrengst van 2.600 euro komt ten goede van DVB Foundation. De KSS is dit jaar opgesplitst in twee veilingen, één voor de springhengsten en één voor de dressuurhengsten

Hamiltons goed voor hoogste bedragen

De langgelijnde schimmelhengst Hamilton (v.Zirocco Blue uit keur pref Ostara, f:A. Raats te Nispen) verscheen als eerste in de ring en schudde direct het publiek wakker. De biedingen barstten al snel los van alle kanten, maar er bleven uiteindelijk twee partijen over. De Braziliaan Eduardo Onoe en VDL Stud trokken hierbij aan het langste eind. De veilingmeester sloeg de hamer neer bij het bedrag van 85.000 euro, een bedrag dat niet zou worden overtroffen. Eduardo Onoe: “Hamilton’s bloedlijn spreekt mij zeer aan en de manier waarop hij springt is fantastisch. Daarnaast is deze hengst natuurlijk ook aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, dus ik heb veel vertrouwen in dit paard.”

Op voorhand al favoriet was de tweede Hamilton van de veiling: de  Numero Uno uit keur pref prest sport-spr L-Brina, f: E.K. Dolfijn uit Marum. Deze hengst werd kampioen van de hengstenkeuring en ook bij deze hengst bleven de biedingen niet uit. Voor 50.000 euro wisselde hij van eigenaar en kwam hij in eigendom van Chris en Shirley Wilaras van Platinum Stable. Platinum Stable kennen we voornamelijk als een bedrijf dat zich voornamelijk richt op de dressuurtak, maar Chris Wilaras vertelt daar nu verandering in te willen brengen: “Er komt steeds meer vraag naar springpaarden, ook vanuit het buitenland zoals Indonesië. We willen daarom onze stal uitbreiden met springpaarden en deze hengst is een goed begin. Het is de bedoeling dat Hamilton opgeleid wordt voor het hoogste niveau.”

Wildcard

Catalogusnummer 147 Helios (v.Indoctro uit elite IBOP-spr Carina, f: L.A.M. Droste uit Ruurlo) werd als wildcard toegevoegd aan de veiling. Deze hengst bracht het mooie bedrag van 30.000 euro op en werd hiermee verkocht aan Toro Managers en Stal Witte BV. Nico Witte: “Als dressuurpaardenman vond ik het leuk om eens een springer te kopen en dit lijkt een goede. Helios is bovendien aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, dus een goedgekeurde springhengst zou helemaal mooi zijn.”

Klik hier voor een overzicht van alle prijzen.

KWPN

Reacties