Z-Festival: Levisto Z-nakomelingen domineren

Z-Festival: Levisto Z-nakomelingen domineren

0 428

Tijdens het Z-festival van Zangersheide kwamen gisteren de hengstveulens in de ring om beoordeeld te worden. Verdeeld over twee groepen werden er meer dan 200 veulens gekeurd. De jury gaf punten op de correctheid, beweging, type, algemene indruk en de moederlijn.
In de eerste reeks won de complete Didjy Doda Z (Dominator 2000 Z x Indorado) van Heidi Suls uit Meerhout. NV De Donk uit Hamme werd tweede met hun hengstenveulen Tucci Van De Donkhoeve Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Levisto Z leverde de nummer drie met Levistoff Z van Hans Schipper uit Meer. Kaiser van de Haterbeek Z (v. Kannan) en Dublin van de Berghoeve Z (v. Dublin van Overis Z) werden vierde en 5vijfde.

In de andere reeks zagen we opnieuw de nakomelingen van Levisto Z vooraan eindigen. Zo won zoon Lethago Z (v.m. Carthago Z) van J.H.M. Custers. Op de derde plaats stond eveneens een zoon van Judy Ann Melchior’s topper met Levito Z van Piet Janssen uit Neerkant. Stoeterij Zangersheide werd tweede met Solar Gold Z, een nakomeling van Solid Gold Z. De vierde en vijfde plaats waren voor Don’t Ask Z (v. Diamant de Semilly) en Ka Boom vh Ven Z (v. Kannan).

Merriekampioene

‘Al een halve eeuw fok ik paarden en nu maak ik dit mee,’ reageerde Paul van Cruchten nadat zijn merrieveulen tot kampioene werd gekroond. Van Cruchten fokte Nena Z uit Argentina Z (Air Jordan Z), die in dezelfde stal het levenslicht zag. Vorig jaar koos Van Cruchten voor Niagara d’Elle Z, omdat die hengst op zijn grote merrie zou passen. Het bleek inderdaad een geslaagde match en Van Cruchten beleefde vandaag één van zijn mooiste momenten als fokker. ‘Ik kom al naar Zangersheide sinds Almé aan Z gelinkt werd, best al een tijdje en dit is mijn grootste erkenning  die ik ooit als fokker kreeg’.  Makilly Z van Chris Driessen werd vice kampioene. Zij is een dochter van Mylord Carthago uit Calvados. Frederik Mijten won het brons met Alixe de Spalbec Z (Aganix du Seigneur x Carthago Z).

Bron: Equnews/Galop/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties